Szakszuka...dawno nie robiłem. Oliwki właśnie z Turcji przyleciały...do tego włoska kawa...jest dobrze!
#gotujzhejto
f505b0f2-4564-4219-8554-32c50d3ae9d6
slawek-borowy

jak Wy jecie te oliwki potem z tymi pestkami, zupełnie nie rozumiem jedzenia które trzeba jeszcze dodatkowo obierać na talerzu (╯ ͠° ͟ʖ ͡°)╯┻━┻

AndrzejZupa

@slawek-borowy i tu Cię zaskoczę - po obróbce cieplnej jak na załączonym obrazku pestka oddziela się od miąższu perfekcyjnie!

slawek-borowy

@AndrzejZupa a to mnie teraz zaskoczyłeś

miciek

@slawek-borowy spróbuj kiedyś tych jakby w zalewie oliwnej/olejowej (oni w tych opakowaniach trzymają bez oleju, jedynie jakby same oliwki są tym natarte), koniecznie w tym kolorze brązowym (nie czarnym!) są genialne w smaku bo dosyć słone a pestka sama odchodzi

ZygoteNeverborn

Oliwki właśnie z Turcji przyleciały

@AndrzejZupa A tfu, wolałbym już izraelskie.

AndrzejZupa

@ZygoteNeverborn jeden Rabin powie tak, inny mufti powie siak.( ͡° ͜ʖ ͡°)

monke

@AndrzejZupa co dajesz poza oliwkami i pomidorami? Moja szaksuka bardziej wygląda jak leczo z jajkiem xD

AndrzejZupa

@monke cebula na maśle, oliwa i dużo czosnku, pomidory świeże i z puszki, kolendra, kumin, pieprz, sól. Jak już wbijesz Jajka to skręć palnik, przykryj i daj nawet 10 minut.

bucz

@AndrzejZupa szakszuka z oliwkami?

co to za dziwoląg?

AndrzejZupa

@bucz Psssttt...Oni tego nie sprawdzaja! 🙃

Felonious_Gru

@AndrzejZupa włoska kawa w szakszuce?

miciek

@AndrzejZupa W jaki sposób kupiłeś te oliwki? Byłem w tym roku w Turcji na wakacjach i tego typu oliwki były genialne, chętnie się dowiem o ich dostępności

AndrzejZupa

@miciek dostępność taka, że to prezent z wakacji w Turcji ¯\_(ツ)_/¯w Przyznaję, dawno tak dobrych nie jadłem. Pestka sama odchodzi.

4829c8eb-07d0-4638-bfa9-8b0411530c4f

Zaloguj się aby komentować