Stek i salatka, wszystko zrobione z koreanskim twistem. Wyszlo naprawde dobre.
#nietylkomielonka
#gotujzhejto #jedzenie #jedzzhejto
919bed63-3a53-4c4a-8eb7-c226a45e7e03
97316488-701a-4cb3-a47e-360aa58106e8
tyci_koks

@Mielonkazdzika smacznego!

gawafe1241

@Mielonkazdzika piorun że to nie kolejny chłopski schabowy z rosołem do porzygu.

mrmydlo

@gawafe1241 Idź sobie pograj na ps5

FulTun

@Mielonkazdzika mięso 3 klasy a pewnie zapłacone jak za 1

Mielonkazdzika

@FulTun zawsze mnie dziwi jak ludzie sobie dopowiadaja rozne rzeczy. Przeciez wystarczy zapytac.

Ten kawalek mnial 250 g i kosztowal £3.38 wiec cena napewno nie byla wygorowana.

Z tego co wiem to klasy miesa na steki klasyfikuje sie od zawartosci tluszczu, 1 klasa to chude mieso o najmniejszej zawartosci tluszczu, 2 klasa ma tego tluszczu wiecej, i tak dalej.

Jesli wybierasz 1 klasy chude mieso na steki, albo burgery. To nie jest to najlepsza opcja.

LukiS

@Mielonkazdzika w jaki sposób przygotowany stek?

Mielonkazdzika

@LukiS ogolnie tak standardowo:

Odczekalem zeby doszedl do temperatury pokojowej, i smazylem na grillu okolo 4minuty na strone.

Roznica taka ze tym razem zamarynowalem mieso w marynacie z Chinskiego wina, oleju sezamowego, koreanskim chilli, lekkim sosie sojowym, i mirrin.

Wyszlo spoko.

Astro

@Mielonkazdzika odebralbym Ci pioruna bo to żaden schabowy (a powinien z niedzieli zostać).

Gimemoa

Niby fajnie, ale trochę za surowy ten stek.

Mielonkazdzika

@Gimemoa ze stekami jest tak ze kazdy lubi je troche inaczej.

Ja bym powiedzial nawet ze troche go przeciagnalem,

Zaloguj się aby komentować