#nietylkomielonka
#gotujzhejto #jedzenie #jedzzhejto
@Mielonkazdzika smacznego!
@tyci_koks dzieki
@Mielonkazdzika piorun że to nie kolejny chłopski schabowy z rosołem do porzygu.
@gawafe1241 Idź sobie pograj na ps5
@Mielonkazdzika mięso 3 klasy a pewnie zapłacone jak za 1
@FulTun zawsze mnie dziwi jak ludzie sobie dopowiadaja rozne rzeczy. Przeciez wystarczy zapytac.
Ten kawalek mnial 250 g i kosztowal £3.38 wiec cena napewno nie byla wygorowana.
Z tego co wiem to klasy miesa na steki klasyfikuje sie od zawartosci tluszczu, 1 klasa to chude mieso o najmniejszej zawartosci tluszczu, 2 klasa ma tego tluszczu wiecej, i tak dalej.
Jesli wybierasz 1 klasy chude mieso na steki, albo burgery. To nie jest to najlepsza opcja.
@Mielonkazdzika w jaki sposób przygotowany stek?
@LukiS ogolnie tak standardowo:
Odczekalem zeby doszedl do temperatury pokojowej, i smazylem na grillu okolo 4minuty na strone.
Roznica taka ze tym razem zamarynowalem mieso w marynacie z Chinskiego wina, oleju sezamowego, koreanskim chilli, lekkim sosie sojowym, i mirrin.
Wyszlo spoko.
@Mielonkazdzika odebralbym Ci pioruna bo to żaden schabowy (a powinien z niedzieli zostać).
Niby fajnie, ale trochę za surowy ten stek.
@Gimemoa ze stekami jest tak ze kazdy lubi je troche inaczej.
Ja bym powiedzial nawet ze troche go przeciagnalem,
Zaloguj się aby komentować