Komentarze (40)

Yes_Man

@moll Dzięki, wypróbuję w sobotę

splash545

dobrze że nie bez smaku xD

Ale czy na pewno?

moll

@splash545 tak, testowane na mężu i dzieciach! Same wybredne osobniki

HunteX

@moll na rodzinie testy przeprowadzasz? A jakby się coś stało?

moll

@HunteX to nie pozwą

HunteX

@moll wszystko sobie przemyślałaś, co? :D

moll

@HunteX oczywiście

Z_buta_za_horyzont

@moll Zrób w wersji pizza Z dodatkiem passaty, przypraw do pizzy i sera pokrojonego w drobną kostkę .

moll

@Z_buta_za_horyzont taaaa, a potem czyść z tego płyty od gofrów xD

Z_buta_za_horyzont

@moll Robiłem kilka razy na mojej gofrownicy z PRL i czyszczenia było tyle co przy normalnych gofrach .

moll

@Z_buta_za_horyzont ale w sensie że wszystko wymieszane w cieście? Bo z jakiegoś powodu wyobraziłam sobie, że na ciasto gofrowe nakładasz resztę i zapiekasz

Z_buta_za_horyzont

@moll Wszystko mieszasz w cieście byle drobno pokrojone, można nawet pieczarki, kukurydzę, jakieś pepperoni i wychodzi gofer pizzowy .

moll

@Z_buta_za_horyzont a to luz

Gracz_Komputerowy

Komentarz taktyczny żeby nie zapomnieć

Mr.Mars

@moll Chciałem się zapisać do Klubu Pożeraczy Goferków.

moll

@Mr.Mars ja też! Kiedy taki otwierasz?

Mr.Mars

@moll Właśnie zarejestrowałem stowarzyszenie. Na wpisowe każdy nowy członek robi przez tydzień darmowe goferki dla wszystkich.

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

Próbowałaś robić bez oleju, a zamiast tego dawać olej bezpośrednio na gofrownicę? Dla mnie dodawanie oleju (i cukru) do gofrow to generalnie profanacja i wbijanie niepotrzebnych kalorii, chociaż każdy ma różne smaki i priorytety.

moll

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta dawno temu i tak jest efektywniej. Poza tym przy smarowaniu przed każdym nałożeniem ciasta wcale mniej Ci tego za specjalnie nie wyjdzie (jeśli będziesz chciał to zrobić dokładnie) i jeszcze wprost przypalasz tłuszcz, który i tak ciasto wchłonie

moll

@CzosnkowySmok dziękuję!

NaczelnyRusofob

Ale ty wiesz gdzie się zalogowałaś nie?

moll

@NaczelnyRusofob tak, za to Ty masz jakieś problemy

NaczelnyRusofob

@moll To nie jest blog kulinarny. Pomyliłaś portale.

moll

@NaczelnyRusofob jest blog kulinarny, który postuję na hejto. Wszystko się zgadza

Adehade

@moll wyjdzie bez mleka?:D jakbym dodał napoju migdałowego albo kokosowego?


Żona jest na diecie bez mlecznej, a przepis brzmi smacznie

moll

@Adehade nie robiłam, ale spróbuj. Nie wiem jak migdałowe w obróbce termicznej, ale na kokosowym myślę, że ma szansę wyjść, sosy się na nim robi

conradowl

Kiedyś robiłem placki ziemniaczane z marchewką, nawet zwiększając dawkę marchewki i było to ciekawe doświadczenie.

Rzepa z marchewką w ramach placków ziemniaczanych też spoko.

Ale gofry? Z jabłkiem? Uwielbiam gofry, uwielbiam racuchy z jabłkiem, trzeba będzie spróbować.

Że też na to nie wpadłem

moll

@conradowl bo proste rzeczy są genialne i mało oczywiste

Bierzcie I róbcie i na zdrowie (i jeden goferek dla mnie! )

conradowl

@moll jeden dla Ciebie, jeden dla Daisy, a ja tylko harować muszę

moll

@conradowl to jeszcze jakieś 4 dla Ciebie zostają! Nie taki zły biznes

conradowl

@moll dla czterech gofrów to ja z kanapy but wstaję

Mój rekord w naleśnikach (gofry jednak słodkie) z serem lub dżemem - 27 sztuk. Nigdy już tego nie pobiję, ale standard dla mnie to 10

moll

@conradowl matkobosko

conradowl

@moll nie pytaj ile mogę zjeść pierogów.

Wszystkie

A kiedyś gar około 5kg kutii jadłem od wigilii przez jakieś trzy, może cztery dni

Ale nie jestem wielki, była dobra przemiana materii. Była, teraz już normalnie.

moll

@conradowl czyli lepiej Cię ubierać niż karmić

wiatraczeg

@moll jak mi zrobisz to zjem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

moll

@wiatraczeg xD Wy to tak zawsze!

Zaloguj się aby komentować