Siemanko, ostatnio mam strasznie mało czasu na napisanie czegoś, tłusto czwartkowe zamieszanie się długo utrzymuje, więc wrzucam dzisiaj tylko małego chwaliposta.
Chlebek z 20% świeżo mielonej pszenicy na 15% zakwasu, hydro 75. Autoliza 20 minut, mieszanie, 2 składania. Całość wstępnej fermentacji około 4h, potem formowanie i jakieś 16-18h lodówki.
#tombakery #pieczzhejto #bojowkapiekarska #jedzenie
Chlebek z 20% świeżo mielonej pszenicy na 15% zakwasu, hydro 75. Autoliza 20 minut, mieszanie, 2 składania. Całość wstępnej fermentacji około 4h, potem formowanie i jakieś 16-18h lodówki.
#tombakery #pieczzhejto #bojowkapiekarska #jedzenie
@inspektom typ się chciał dziarą pochwalić a chleb jest z biedronki tak naprawdę
@mrmydlo przejrzałeś mnie kolego
@inspektom xD
@inspektom Przez Ciebie odechciewa mi się piec chleb. xD
@Zielonypomidor efekt odwrotny do zamierzonego. Dbaj o zakwas i będziesz takie chleby robił że głowa mała
@inspektom Niestety zbyt mało zorganizowany jestem by piec inny niż foremkowy.
Siemanko, ostatnio mam strasznie mało czasu na napisanie czegoś
@inspektom ale na wdupianie świeżego chlebka to godzinka już się znajdzie, c'nie?
Zaloguj się aby komentować