#bojowkapiekarska #jedzenie #gotujzhejto #pieczzhejto
@tptak daj! Ale Ci ładne wyszły.
Masz gdzieś pod ręką przepis?
@moll https://breadcentric.com/2017/11/07/st-martins-croissants-rogale-swietomarcinskie/
Blog trochę zaniedbany, ale przepisy wciąż działają
@tptak dziękować!
@GazelkaFarelka dziękuję, może w przyszłym roku zrobię
@moll ja robię co roku 11 listopada bo jest zimno i wszystko pozamykane i nie ma co robić
@GazelkaFarelka dobry patent
Ja dzisiaj formę od babki testuję z dołączonego do niej przepisu. Tylko masło zamiast margaryny dałam.
W ogóle wymierzone idealnie, bo forma się klinuje pod pokrywą garnka i niczym nie muszę jej dodatkowo dociążać
@GazelkaFarelka dzięki. Trzymam się raczej tego mojego bo już mam własne notatki etc.
Bardzo dużo drożdży do mąki w tym Twoim w porównaniu z moim
@tptak bardziej chodziło mi o masę, ciasto półfrancuskie natomiast w tym roku faktycznie może zmniejszę ilość drożdży, bo jak jest ciepło w domu to za szybko puchnie i trudniej je opanować.
Są zajebiste! Nie trzeba się tłumaczyć 😉
@tptak Bardzo ładne! Ja dziś robię farsz a jutro piekę
@tptak piękne wyszły, a pewnie smakują jeszcze lepiej :D
@bojowonastawionaowca smaczne są zawsze. Kształtowanie małych wyszło mi średnio, ale ciasto ładne, zazwyczaj nie się rozrywa, i warstw nie miałem takich ładnych nigdy.
Tylko droga przez mękę, bo jestem wypruty i skupienia brakuje, prawie spaliłem syrop cukrowy z migdałami i rodzynkami, a potem debil chciałem sprawdzić jak bardzo i sobie wargę gorącym syropem cukrowym poparzyłem.
@tptak Opitoliliby 😀 Jak będzie #rozdajo to wołaj 😉
@K44 kiedyś wysyłałem takiemu gościowi w UK, przez wykop. Zazwyczaj robię na rozdanie, bo co bym zrobił z nimi, 48 małych rogalików
Zazwyczaj biorę do pracy, dziś akurat na ciacho z kawą w polskiej parafii, zawsze milej się gada
@tptak Ale bym opierdolil takiego malego skurwysyna
A tak serio, to piekne sa i smacznego!
@maly_ludek_lego jeszcze kilka zostało
@tptak No ale moge tylko popodziwiac zza szybki
@tptak borzu ale bym takiego zjadł, albo i cztery
Dej przepis
@Panda przewiń do góry trochę
Zaloguj się aby komentować