w internecie piszą że to takie dobre, że czasami chodzą na zachodzie po kilkaset euro za kilogram. zaraz zobaczymy jak sparzone i podsmażone na maśle.
jak będzie dobre to nazbieram więcej i ukisze.
edit: tych co nie mieli styczności w ogóle z dziką kuchnią informuję że surowe najbardziej w smaku przypomina jednak trawę
edit2: SZOK! to jest naprawdę dobre! po obgotowaniu 2 minuty znika cała goryczka i smak trawy. zostaje bardzo delikatny smak, który na upartego faktycznie możnaby przyrównać do szparagów. po podsmarzeniu na maśle i dodaniu soli smak ten staje się troszkę wyraźniejszy i bardziej jakby orzechowy! leci druga tura, bo skurczyło się to strasznie w trakcie
w komentarzu niżej zdjęcia poglądowe
@voy.Wu
Nie przesadź z lupuliną, bo trzeba będzie reanimować ... zdechlaka.
@UncleFester teraz niewiem czy najpierw jeść, czy sprawdzać w necie co to
@voy.Wu Dlaczego braciszkowie warzący piwo w klasztorach zaczęli dodawać chmielu??
@UncleFester pewnie żeby okiełznać chuć
@Mor sorry, musiałem ten cytat wrzuć. pięknie brzmi bez kontekstu
@mortt oi mate, that just can't be right!
@mortt też się uśmiechnąłem jak ten fragment czytałem
zdjęcia robione kamieniem znalezionym obok chmielu
a tutaj filmik którym się inspirowałem, z jednego z najbardziej wartościowych kanałów na polskim youtube. moim zdaniem każdy profesor, pasjonat w jakiejś dziedzinie powinien prowadzić kanał na youtube
@voy.Wu O kurde Łukasz Łuczaj na hejto
@voy.Wu hahah szukając jego książki kucharskiej trafiłem na taką perełkę: https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4946529/seks-w-wielkim-lesie-botaniczny-przewodnik-dla-kochankow-na-lonie-przyrody
Tylko Łukasz Łuczaj, profesor nadzwyczajny i erotoman też nadzwyczajny, wszystkojad jedzący łożyska z porodów swoich córek, mógł napisać ten poradnik dla zakochanych w naturze. Bezwstydnie podając miejsca, pory roku i rodzaj podłoża do uprawiania miłości. Zdemaskował niewinne bratki, jako słowiański symbol kazirodczych związków, i maślaki, naturalne lubrykanty dla leśnych ruchadeł. Książka orgazmiczna, łącząca praktykę z erudycją i wrażliwością.
XDDD
@esterad tak widziałem to
naprawdę polecam jego kanał każdemu, chyba że ktoś lubi równo przystrzyżony trawnik, tuje, agrowłókninę i najchętniej to kosiarką jeździłby po lesie, to wtedy nie
parę lat temu trafiłem na jakiś jego filmik chyba o kiszeniu rydzów i później obejrzałem wszystko co wrzucił na youtube
nie dość że ma on niesamowitą wiedzę jako profesor, to z każdego filmu widać że to jego życie i prawdziwa szczera pasja. chętnie bym się kiedyś wybrał na te warsztaty które organizuje.
no i najczęściej jak nagrywa coś w terenie to wrzuca odrazu tego samego dnia.
@esterad natomiast jeśli chodzi o jedzenie owadów (osobiście nie zjadłbym nigdy larwy szerszenia
@voy.Wu hahaha ale wariat
@voy.Wu Właśnie dziś jedliśmy, ale przygotowanie niezbyt wyszło, bo pomimo długiego smażenia łodygi wciąż pozostały dość twarde.
@Szuuz_Ekleer a obgotowaliście? 2-3 minutki wystarczą. jeżeli po obgotowaniu twarde to chyba trzeba szukać młodszych
mi wyszły tip-top
Taktyczny komentarz
Zaloguj się aby komentować