#pizza #hejtopizza #relaks
smacznego życzę.
@ICD10F20 Dzieki;)
@Bankrut.pl Tak patrze, co to za marynowany grzyb a to bakłażan
@Pomidorken Dzisiaj pierwszy raz na pizzy
Kapary są tez fajne
@Dablju właśnie nie mogę ich nigdzie dorwać..
@Bankrut.pl poproszę instrukcje produkcji i niezbędne akcesoria 💩
@Patalizator Kamień (weź w zestawie z taka tacka żeby pizze z niej na kamień wrzucic), szpachelka, jakiś wiekszy pojemnik zamykany na ciast i taki płaski zamykany na kuleczki. Daj znac jak bedziesz gotowy to powiem Ci jak szybko i łatwo ogarnąć pizze z której bedziesz bardzo zadowolony
@Bankrut.pl to poproszę mnie dopisać do listy mailingowej, chętnie się nauczę od kogoś doświadczonego;) z tego co napisałeś, to właściwie wszystko mam, brakowało mi jedynie cierpliwości do przebijania się przez tysiące stron porad od pasjonatów;)
@koniecswiata Nie mam takiej listy
@Bankrut.pl hmm... na początku powiedzmy 2 placki? Nie będę musiała odmierzać składników na wadze jubilerskiej? Może 4?
@koniecswiata Waga jest bardzo wskazana
@Bankrut.pl ok to próbuję
@koniecswiata w 200 gr wody wymieszaj drożdże i miód dokładnie, dodaj mąkę i wszystko wymieszaj łyżką. Odstaw na godzine w temp pokojowej żeby aktywować drożdże (drożdże żywe!) i do lodowki na 16-24 godziny. Nastepnego dnia faza druga
@Bankrut.pl ok, dodałam resztę składników. Ile teraz muszę odczekać? Ciasto ma konsystencję takiego bardzo gęstego ciasta na naleśniki - tak powinno być czy popełniłam gdzieś błąd w odmierzaniu składników?
@koniecswiata Po wyrobieniu ciasta zostawiasz pod przykryciem na 15 min, później lepisz wielka kulę i wrzucasz ja na 30 min do pojemnika pod przykryciem, później wyrzucasz ciasto na stolnicę i lepisz małe kulki wg ilości plackow. Po dwóch około godzinach kulki są ready!
@koniecswiata wazne ze jak zrobisz wielka kule to staraj się aby powierzchnia dużej kuli była nienaruszona (podczas wyrzucania kuli po 30 min możesz to zrobic na rękę w oliwie i rzucic na stolnicę grzbietem do gory), kule odcinasz szpachelka na mniejsze paski i formujesz kulki starając się żeby powierzchnia kuli była powierzchnia kulek
@Bankrut.pl ok, chyba już wszystko wiem, dziękuję Ci za wszystkie rady i wskazówki
@koniecswiata daj znac jak wyszło
@Bankrut.pl za pierwszym razem nie wyszło, ale to moja wina, bo źle przeliczyłam proporcje. Ale w następnym tygodniu próbuje jeszcze raz! Jak wyjdzie, to na pewno podzielę się... Zdjęciem
@koniecswiata kup wagę, przydaje się w kuchni
Schludnie, choć nasrane
@deepth0ught Ricotta nie współpracowała i kleiła się do łyżki suka
Zaloguj się aby komentować