Jak na ciasto w wersji fit, które można jeść raczej bez większych wyrzutów sumienia, jest całkiem dobre. Wyszło takie nie za słodkie
#gotujzhejto #gotowanie
Ja bym zjadł 😁
@nezka92 Wydłubywanie owoców z sernika to jedna z wielu przyjemności przy jego jedzeniu.
Erytrol jest spoko, ale często nie pozwala wyjsć z domu
@toto-tomato mój organizm jest już przyzwyczajony do słodzików, codziennie piję colę zero
@nezka92
Ja w takich sernikach używam zamiast twarogu Bieluchów Lekkich oraz ksylitolu zamiast erytrolu.
No i raczej bez żelatyny
Brawo, wygląda świetnie!
@GordonLameman RAZ w życiu zjadłem cukierki z ksylitolem i chyba nigdy więcej świadomie tego nie zrobię. Smaczna, ale niebezpieczna substancja
@entropy_ to jest pułapka wszystkich słodzików, często ludzie nie mają świadomości, współczuję, jeśli ktoś zabiera ze sobą żelki bez cukru do samolotu...
Serniczek pierwsza klasa, gratulacje
Czy to ciasto jest w garnku? XD
@GladysDelKarmen haha to jest bardziej skomplikowana konstrukcja
@nezka92 Ile to cała torebka żelatyny, bo ja kg kupuje? Za dużo żelatyny powoduje, że sernik jest gumowaty i traci sporo na smaku.
@Pan_Czerwony_Pomidor ja użyłem 20g u zaraz będę smakował bo wczoraj robilem
@Jestem_bart Poka!
@Pan_Czerwony_Pomidor 30g
@Nezka Aż zważylem ile daje i wychodzi 20 gram na kg sera i ok 900 ml pulpy z mango. A schodziłem z 40 gram i im mniej żelatyny tym lepszy smak i konsystencja. No ale to też kwestia preferencji. Twój sernik bardzo ładnie wygląda.
@Pan_Czerwony_Pomidor dzięki, przetestuję teraz z mniejszą ilością
@Pan_Czerwony_Pomidor jutro podeśle
@nezka92 mój wygląda tak
Poka w środku
Mniam mniam
@nezka92 omg, daj kawałek!
Koniecznie wrzuć zdjęcie w przekroju!
Omg, sernik nie z proszku - laski w tych czasach...
Toż to 4 składniki zmieszać xD
@Zapster Ładne zdjęcie, przecież o to chodzi w #foodporn xD
@Zapster a jak robisz z proszku, to mieszasz dwa składniki - proszek i woda
Chociaż dobry spód zrobiłaś? ^^
@Zapster tak, z takich biszkoptów zrobiłam
Pokaż bez ubrań
@mem1000 w sensie przed zalaniem galaretką?
@nezka92 I jak smak z tą ilością żelatyny?
@SciBearMonky moim zdaniem jest ok, połowa masy była z serka waniliowego, którego konsystencja jest rzadsza od twarogu + teraz po przejrzeniu innych przepisów widzę, że dodałam też więcej wody niż dodaje się zazwyczaj, więc pewnie dlatego dalej był miękki, ale wydaje mi się, że spokojnie wystarczyłoby mniej
@nezka92 czyli jadalne. Git, bo na dniach też robię. Wszystko twoja wina
@Pan_Czerwony_Pomidor edit, ja robiłem coś zupełnie innego ale pomysł wziąłem tu od @nezka92
Za sernik na zimno dałbym się pokroić
@mortas zapraszam
Zaloguj się aby komentować