Pierś w cieście francuskim.
Dzisiaj szybki obiadek taki sam jak dwa tygodnie temu
Ostrzegam jest szybki i samczy i uzależnia
Potrzebujesz:
Do piekarnika na 25 min w temperaturze 180 stopni.
No i możemy się delektować
Dzisiaj szybki obiadek taki sam jak dwa tygodnie temu
Ostrzegam jest szybki i samczy i uzależnia
Potrzebujesz:
-
Ciasto francuskie - ja kupuje w Biedronce
-
Jedna pierś z kurczaka
-
Trochę wędliny
-
Żółty ser
-
Jedno jajko
Do piekarnika na 25 min w temperaturze 180 stopni.
No i możemy się delektować
Dla leniwych - zamień pierś na parówki, też działa
@electric_miss @sullaf a można bez nacinania? nie chce mi się pitolić.
@Opornik Ja po prostu kroję całe ciasto francuskie "w kratkę", tak aby na jednej było pół parówki. Tych mniejszych nacięć nie robię. Potem zawijam sobie byle jak, aby tylko przykryło parówki i wsadzam do piekarnika.
Prościej się chyba nie da.
@sullaf Mhm. Spróbuję sobie jutro, ale może wezmę boczek, a co!
@electric_miss a to gotowe ciasto francuskie z biedronki to przypadkiem nie jest na margarynie robione?
Strasznie toksyczne świństwo.
Jak już robić ciasto francuskie samemu na maśle.
@stfor Nie wiem, ale o Boże o urwą ta margaryna raz na jakiś czas pewnie mnie zabije
Zaloguj się aby komentować