Pierś w cieście francuskim.
Dzisiaj szybki obiadek taki sam jak dwa tygodnie temu 
Ostrzegam jest szybki i samczy i uzależnia 
Potrzebujesz:
  • Ciasto francuskie - ja kupuje w Biedronce 
  • Jedna pierś z kurczaka
  • Trochę wędliny 
  • Żółty ser 
  • Jedno jajko
Układamy składniki na cieście i zawijamy, zawinięte kawałki smarujemy białkiem
Do piekarnika na 25 min w temperaturze 180 stopni. 
No i możemy się delektować
2ae61e1a-a51a-4469-87d1-3593746bf22b
ae284529-1ec7-4bf5-9d60-303c92f8a6e8
64d520f5-5981-44c9-9540-306dc0664950
6ed74a26-4d13-49b5-ac4c-82f82f03fc92
sullaf

Dla leniwych - zamień pierś na parówki, też działa

Opornik

@electric_miss @sullaf a można bez nacinania? nie chce mi się pitolić.

sullaf

@Opornik Ja po prostu kroję całe ciasto francuskie "w kratkę", tak aby na jednej było pół parówki. Tych mniejszych nacięć nie robię. Potem zawijam sobie byle jak, aby tylko przykryło parówki i wsadzam do piekarnika.


Prościej się chyba nie da.

Opornik

@sullaf Mhm. Spróbuję sobie jutro, ale może wezmę boczek, a co!

stfor

@electric_miss a to gotowe ciasto francuskie z biedronki to przypadkiem nie jest na margarynie robione?

Strasznie toksyczne świństwo.


Jak już robić ciasto francuskie samemu na maśle.

electric_miss

@stfor Nie wiem, ale o Boże o urwą ta margaryna raz na jakiś czas pewnie mnie zabije dzięki za info

Zaloguj się aby komentować