Pieczona pierś z indyka
PrzepisnikmonikiMięso nie jest suche - lekcja na dziś:
Do krojenia mięsa do zdjęć na bloga używamy ostrego, ale nie ząbkowanego noża, bo potem to tak wygląda xD
#mollgotuje #jedzenie #gotujzhejto #gotowanie
@moll łoo jaki expresik
@splash545 ustawiam autopublikację wpisów na blogu, pot tylko kopiuję linki
@moll taka cwana jesteś
@splash545 pewnie! Jeśli uda mi się napisać kilka to tak szybciej i nie zapominam o publikacji. I co w jakiej kolejności
@moll a jak tam z tą sałatką?
@splash545 w kolejce
@moll wiecznej (° ͜ʖ °)
@splash545 coraz krótszej, nie narzekaj!
@moll gdzież bym śmiał! Ja tylko spytałem
@splash545
@moll Czyli dzisiaj od rana indyk będzie za mną chodził.
@Mr.Mars to duży ptak, będziesz się wyróżniał z tłumu z takim towarzyszem!
@moll to jest taki przepis od którego zacząłem przygodę z piekarnikiem.
Dla bardziej leniwych.
Weź mięso
Włóż do naczynia z przykrywką
Dodaj sól i pieprz (i co tam lubisz)
Zamknij naczynie
Piecz w piekarniku 3h w 110 stopniach
@CzosnkowySmok dla jakiej gramatury mięsa? W takiej temperaturze nie wszystko przepieczesz w 3h
@moll jak dużo mięsa to 4-4.5h
Ale to musi być już ponad 1kg
W tym tempie to nie będziesz miała co pichcić pod koniec tygodnia (☞ ゚ ∀ ゚)☞
@VonTrupka to pichciłam kilka tygodni temu xD
@moll a więc zatoczyłaś już koło (¬‿¬)
@VonTrupka raczej kręcę bączki xD trochę bieżącej trochę starej produkcji
Zaloguj się aby komentować