Tomki i Tomkinie, jeśli zdarza się Wam jeść parówki, to jak je przygotowujecie?
Gotujecie w wodzie? Parzycie? Jecie na zimno?
Teoretycznie parówki powinno się co najwyżej parzyć przez niezbyt długi czas i nie dopuszczać do gotowania wody
#gotowanie #jedzenie #gotujzhejto #ankieta #gownoankieta
Jak przygotowujecie parówki?
@GordonLameman Dlaczego Tomki/Tomkinie a nie Heńki/Henrietty?
@Rimfire
w sumie nie wiem - tak gdzieś widziałem
@Rimfire z tego co kojarzę, to nazwa Hejto wzięła się od Tomasza Hajto więc pewnie dlatego
@GordonLameman Zagotowuję wodę, zmniejszam płomień do minimum, wrzucam parówki, przykrywam pokrywką i trzymam 4 minuty.
Kroję na 4-5 części i na patelnie na parę minut.
Nacinam wzdłuż, instaluje trochę żółtego sera i zapiekam w piekarniku.
@DirtDiver
nie pomyślałem o piekarniku.
@DirtDiver w piekarniku zapiekałem parówki w sumie tylko w formie czosndoga ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gotuję wodę, wyłączam ogień i wrzucam parówki
Na szybko to mikrofalówka, przeważnie gotowane ale dobre są też smażone i podobnie jak u @DirtDiver z piekarnika ale ja zawijam w ciasto francuskie (nawet na zimno są dobre).
@GordonLameman
boje się ludzi co jedzą parówki na gorąco
@GordonLameman brakuje odpowiedzi "OP to pedau"
@ZmiksowanaFretka
bo to byłaby nie prawda, a ja dbam o prawdziwe informacje!
czasem gotuje a jak mi się nie chce to mikrowela.
fajnie zen przypomniał to se kupię w lidlu po robocie
Podgrzewam na grillu elektrycznym
Gotuję aż napuchną. Za dzieciaka mieliśmy tylko takie najpodlejsze, pakowane po 40 sztuk, i ich się inaczej zjeść nie dało. Jakoś zostało mi do dziś
@camonday ja też lubię takie jak półroczny trup na wiosnę z Wisły, ale raczej jest wyjątkiem w moim otoczeniu xD
@szymek u mnie też jest to wyjątkiem, znaczy moja babcia dalej tak gotuje tylko że już lepszej jakości, ale poza nami dwiema to nikt tak nie robi
gotowałem, teraz parzę
Nie jem tego ścierwa
Brakuje opcji:
Smażę na patelni
Oraz
Opiekam w opiekaczu do kanapek/tostów xd
@GordonLameman chłopie, gdzie odpowiedź nie jem mięsa ani parówek? Masz Ty rozum i godność człowieka?(° ͜ʖ °)
z biedro wieprzowe kraina wedlin- mało tłuszczu, dużobiałka
Najlepsze na parze, ale brakuje opcji z czajnikiem.
@GordonLameman rzadko, ale jak już to klasyka, gotuję parę minut i nie przeszkadza mi nawet jak trochę spuchną. Keczup i/lub majonez, musztarda i chlebek do tego. Chociaż pamiętam jak naście lat temu u ziomka na kacu zjedliśmy całą, albo prawie całą, dużą paczkę na zimno - były wspaniałe, chociaż byłem zdziwiony bo nigdy wcześniej nie jadłem tak parówek.
Aż bym se ojebał parówki.
Komentarz usunięty
Komentarz usunięty
@GordonLameman wrzucam do czajnika i robię razem z herbata
@GordonLameman owijam w boczek i grilluję.
@GordonLameman Ja smażę
@GordonLameman Dlaczego nie powinno się ich gotować?
Zaloguj się aby komentować