Jedliście kiedyś te słynne gruzińskie pierogi?
#topgar <- do obserwowania albo czarnolistowania
https://youtu.be/34X9TWEcu88
Ile razy się tym człowiek oblał... ale przepyszne, warto
@MG78 czinkali plus adżarskie chaczapuri to najlepsze co Gruzja dała światu (no, plus ich wino).
@QvintvsCornelivsCapriolvs z czasem udoskonalona technikę jedzenia. No chyba, że oblanie się wynikało ze spożycia innych gruzińskich płynów, które często chinkali towarzyszą
@MG78 w Szczecinie mamy zarąbistą sieć piekarni Gruzińskich i chaczapuri od nich to jest "fast food" o który nic nie robiłem: wchodzisz i masz spory wybór świeżo upieczonych (jeszcze ciepłych), pełnowartościowych (w sensie mięsko/ser/warzywa w bule więc białko, tłuszczyk i cukry), wytrawnych "posiłków" (dwoma się najesz, gwarantuję), które dostajesz na miejscu bez czekania (co to za fast food, w którym musisz czekać na żarcie?) do łapy i możesz wygodnie tą łapą je jeść idąc chodnikiem z mniejszym ryzykiem ujebania się niż kebsem. Żywiłem się nimi przez kilka miechów, wpadałem po drodze do pracy i kupowałem sobie 3 sztuki na śniadanie i lunch, jak ludziom z pracy zasmakowało, to miałem zamówienia codziennie na kilkanaście sztuk
no i narobił smaka
@MG78 kolego, a kiedy zrobisz czurczchela? Na polskim jutubie tego nie ma
@5tgbnhy6 to prawda, sam korzystam z gruzińskiej piekarni, świeżutkie chaczapuri z ciągnącym się serem to nadfastfood, wielokrotnie lepszy od jakichś pizzerinek, drożdżówek czy innych pączków z polskich piekarni.
ja dzisiaj biedronkowe pierogi atakowałem
@MG78 chaczapuri robię z Twojego przepisu. Wyborne
jak ja uwielbiam - chinkali ze srem to najlepsze co istnieje. jak ktos nie probowal to polecam udac sie do najblizszej chinkalni
@MG78 Zrobione! Mega smaczne, ciasto zaskakująco dobrze współpracowało
Ja ze swojej strony dodam, że jakby ktoś miał problem z przyprawami to idzie dostać mieszankę odpowiednią. Taką o: https://odessamarket.pl/produkt/przyprawa-chmeli-suneli-litwa-30g/
@PanHeniek Cieszę się, że smakowały! Mam nadzieję, że zagoszczą u Ciebie częściej!
Jak masz już chmeli-suneli to możesz też zrobić kubdari, mięsne chaczapuri na które przepis był już jakiś czas temu na kanale!
@gosvami Adżarskie, czy jakieś inne? Kilka rodzajów już przygotowywałem :D!
@MG78 Adżarskie. Ale innych też muszę w końcu spróbować.
Zaloguj się aby komentować