Objadłem się tak, że idę spać.

lepszej pizzy w okolicy nikt nie robi

ciasto wyrastało ok. 30h łącznie

#gotowanie #gotujzhejto #grill #grillowanie #grillujzhejto #pizza
513a8a45-dc93-4ec2-a0e1-2dcc7e7faadd
233e9391-806f-4629-8acc-c406e6b44d2d
98a9ffb6-7a4b-4449-a2e9-ffbf6bea27fc
09267993-c77d-41e7-8346-06a2af1a91ac
vredo

@ErwinoRommelo Nooo, z taką to bym się umówił

vredo

@ErwinoRommelo Co jest w czołgu zostaje w czołgu

wiatraczeg

@GordonLameman co to za mortadela wariacie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

GordonLameman

@wiatraczeg

salami z biedry (to „włoskie”), bo w okolicy nic lepszego nie znajdę

dez_

@GordonLameman zacna. Też robię na grillu, ale od góry trudno przypalić. Na ile wrzucasz że z góry taka ładna wychodzi?

GordonLameman

@dez_

2-3 minuty się pieką, ale też grzałem grilla ok. Godzinę

d44d3399-7f8f-447d-9bb0-5a801d752c57
Niv

@GordonLameman jednak grill ustępuje byle piecykowi do pizzy za 300zl. Mam przerobione oba warianty dość dobrze i na zdjęciach widzę, że ciasto dość blade a pseudo panterka osiągnięta przez rozsmarowanie sosu po brzegach. Jak tam spód?

GordonLameman

@Niv


Dla mnie efekt jest wystarczająco dobry.

Sosu na brzegach nie rozsmarowywałem, zawsze zostawiam 1-2 cm


Spód był bardzo dobrze dopieczony, bo kamień jest zamiast rusztu - bezpośrednio nad palnikami. Musiałem nawet zmniejszyć ogień bo trzeci placek był nieco przypalony od spodu (zagapiłem się).


Może jak sobie zrobię taką polową kuchnię to wtedy zdecyduje się na piecyk, ale póki co nie widzę potrzeby - rodzinka jest zachwycona efektami

Niv

@GordonLameman właśnie ze zbyt przypalonym spodem są problemy na grillu nawet mimo prób wyłączania środkowych palników pozostawiając tylko skrajne, a przewagą piecyków elektrycznych jest to, że robisz w domu cały rok.

GordonLameman

@Niv

po wyłączeniu było ok

3t3r

@GordonLameman piekna piccka! Az zgłodniałem!

Capo_di_Sicilia

@GordonLameman wyglada przekozacko. Piorunuje jak glupi

libertarianin

Ładnie to wygląda. Daj gryza 😁

GordonLameman

@paulusll

najlepsza pizza w okolicy 30 km


co ty na to?

paulusll

@GordonLameman Phi, ja wczoraj gościłem się na urodzinach mojego już 6 letniego syna, jak ten czas zapierdala... Ja się nie wtrącam ale moja żona poprosiła moją mamę o pomoc w przygotowaniu imprezy.... Jakim cudem moi rodzice otworzyli sklep w Szopkach zamiast restauracji, to do teraz wszyscy się zastanawiają. 70 lat na karku a kuchnia to jej żywioł, jeszcze przez tydzień będę odgrzewał i to jadł

Zaloguj się aby komentować