#gotujzhejto #pizza
@paulusll no i narobił smaka. xd
@Dziwen Musze pokombinować z ciastem które wyrasta 24h, podobno znacznie lepsze.
@paulusll - wystarczy na noc zostawić w lodówce
oddaj fartucha
@paulusll Ja nigdy nie patrzę na wygląd dania - zwłaszcza domowego. Ma smakować i tyle
A to wygląda smakowicie.
@paulusll Taki patent na przyszłość jak robisz na tej okrągłej blaszce. Blacha z papierem do piekarnika i dobrze wygrzać, a najlepiej ciasto z sosem na blachę - 5 minut w piekarniku, wyciągasz, dokładasz resztę składników i z powrotem do pieca. Równomiernie wszystko dojdzie.
@szczelamseczasem - ja mam piekarnik gdzie mam grzałkę na górze i na dole i mogę mocno nagrzać spód piekarnika.
Na takim nagrzanym spodzie piekarnika kładę blaszkę z pizzą i piekę bez termoobiegu (z grzaniem z góry i z dołu) - muszę tylko pilnować by spod się nie przypalił, ale zawsze jak spód jest gotowy to o góra też jest już ładnie zarumieniona.
I za to uwielbiam hejto - swietne merytoryczne komentarze, nikt sobie nie robi niepotrzebnych przykrosci i jest po prostu miło. Smacznego!
@paulusll probowales wypiekac metoda combo?
@paulusll Polecam wyrastanie 24h tylko pamietaj, zeby dac troszke drozdzy, doslownie wielkosci 1 grosza. A jak Ci zalezy na wygladzie to piekarnik ile fabryka dała i piec koło 8 minut. Smacznego :D
@paulusll chyba lekko przyjarałeś ser. Polecam kupić mozarelle w kostce (tak, bywa droższa od tartej) i wtedy kroisz grubsze kawałki, które nie zdążą się spalić, tylko się będą topić i rozpływać.
@Poji Z tym jest troche babrania, bo trzeba ją dobrze odsączyc zeby woda nie rozlala po pizzy
@Poji a co zrobić z tą białą kulką?
@Capo_di_Sicilia na pizze mozarelle w KOSTCE (SUCHĄ) nie w kulce świeżą
@farby1 po wypiciu mozarelli można zalać ponownie wodą, powinna naciągnąć smakiem
Zaloguj się aby komentować