Chodzi o knajpkę Red Bowl na Grabiszyńskiej 126 we Wrocławiu.
Podoba mi się cały koncept, rozsądne ceny, świeże produkty, bezproblemowa i miła obsługa no i sam efekt końcowy który jest genialny w smaku. Byłem kilka razy i zawsze 10/10 (za każdym razem z różnymi osobami i wszyscy zachwyceni ze swoich dań).
Ale o co chodzi?
1. Nakładamy do miski składniki które nas interesują. Cena "miski" to 35 zł i można ją napełniać według własnych upodobań. Tutaj kierujemy się głównie wzorkiem i nakładamy tak dużo jak chcemy (i ile pomieści miska
2. Dodajemy przyprawy i tu kierujemy się nosem. Najlepiej dać się poprowadzić przez szefa, bo potrafi bardzo dobrze dostosować się do naszego wyboru.
3. Dodajemy sosy. Jeżeli dajemy się poprowadzić przez szefa to próbujemy wielu propozycji i nam doradza.
4. Wybieramy bazę (jeżeli chcemy, 9zł) czyli np. jakiś makaron ryżowy.
5. Całość ląduje na mongolskim grillu i jest "smażone" w 350°. Do całości jest co jakiś czas dolewana woda, nie zobaczymy tutaj oleju (dla mnie duży plus).
6. Możemy jeszcze posypać gotowe danie orzeszkami, sezamem itp.
Jest to trochę ukryte i mało prestiżowe miejsce do prowadzenia gastro, ale trzymam kciuki za dalszy sukces. Zresztą, ocena 4,9 na ponad 400 opinii w google maps to nie przypadek. Byłem tam kilka razy z bardzo wybrednymi osobami i nikt złego slowa nie powiedział
#gastronomia #wroclaw #jedzenie
![3cf167e4-0551-494e-95d5-d26eb3684899](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/1200x900/e12eb89984ce78739b85cb25623b0d82.jpg)