Na obiad zupa Gumbo z kuchni Luizjany. Świetny rozgrzewacz ne tę porę roku. W środku chorizo, krerwetki i tzw "trójca" kuchni Cajun - papryka, cebula i seler naciowy.
#jedzenie #gotujzhejto
62cd727e-3eca-4370-b2a6-7c39b18b1800
koszotorobur

@ipoqi - no faktycznie - wygląda jak gu...

ipoqi

@koszotorobur wiem wiem, smakuje jeszcze lepiej

lagun

Bez robaków to bym może zjadł

adamszuba

Ehh. Muszę sobie ugotować. Jadłem w Nowym Orleanie i smakowała wybitnie, jak wszystko cajuńskie zresztą 😁 Że też do tej pory ni wpadłem nie wpadłem na to, żeby sobie ugotować.

ipoqi

@adamszuba to czekam na efekty. Jak było z pikantością?

adamszuba

@ipoqi Było ostro, ale bez przesady. Wszystko cajuńskie było pikantne, nawet frytki. Nawet sobie przyprawę cajuńską kupiłem i posypuję nią frytki. A okazało się, że ta przyprawa zawiera sól, pieprz, czosnek granulowany i paprykę, więc mogłem ją zrobić sam. No, ale przynajmniej doprawiam sobie po luizjańsku 😁

ql00

o widzisz, ja ostatnio robiłem jambalaya

Hajt

Fajna zupka ale krewetki drogie

mordaJakZiemniaczek

Robiłem parę razy z przepisu tego gościa.

https://www.youtube.com/watch?v=76JXtB7JFQY

Fajnie się go ogląda, a jak dobrze ogarniesz tą zasmażkę i dostaniesz dobrą, porządnie wędzoną kiełbę, to na prawdę czeka cię coś nowego. Jedyne co, to ten ryż jakoś mi do tego nie pasuje, z chlebkiem też by było dobre

ipoqi

@mordaJakZiemniaczek zasmazke robiłem po prostu na maśle i mące pszennej, kiełbasa to zwykle chorizo. Pewnie, można eksperymentować

Zaloguj się aby komentować