#grzyby #wroclaw #grzybobranie
@Westfield warto
@Westfield nie warto
@Westfield Maślaki to do zalewy, do słoików, na suszenie się raczej nie nadają. Natomiast w occie niebo w gębie.
Rodzice właśnie wrócili z gruszeczki, nacieli sporo prawdziwych.
@Westfield dla mnie tradycyjne maślaki są właśnie żółte, bo brązowych u mnie nie było. Do jajecznicy super i do octu. Do suszenia niezbyt.
@Westfield Też dzisiaj zebraliśmy maślaki (i borowiki). Z maślaków zedrzyj skórkę z kapelusza (boże, jak to brzmi!
Maślaki nadają się bardziej do sosu, generalnie to grzyb trochę gorszego gatunku niż koźlak czy borowik, ale też smaczny.
@Pan_Buk Właśnie ja z maślaków głównie sos robię, ewentualnie zostawiam na Święta jako wypełniacz do uszek :). Nigdy jeszcze w zalewie nie robiłem, alw t9 dlatego, że średnio mi taka forma podchodzi.
Zaloguj się aby komentować