Można uznać, że to moja praca dyplomowa z chleba pszennego na rozczynie poolish, zwieńczenie dwutygodniowych, niemal codziennych warsztatów. W końcu idealna kombinacja kształtu bochenka, pęknięcia, chrupiącej skórki, konsystencji wnętrza i smaku. Smak chleba z dzieciństwa, tak pysznego że można zjeść cały bochenek z samym masłem.
Następny poziom to chleby żytnie na zakwasie
e991204c-6a7b-4e69-a0a3-e17f515626a5
dev

@GazelkaFarelka Witam tego całkiem śnieżnego dnia! Mam nadzieję, że będzie on lepszy niż poprzedni! (✿❦ ͜ʖ ❦)

Dzienpachniejakpoczatek

@GazelkaFarelka Codziennie było pieczone? xD

GazelkaFarelka

@Dzienpachniejakpoczatek prawie tak Bochenki znikały ekspresowo.

Dzienpachniejakpoczatek

@GazelkaFarelka Ten brak czasu. xD

GazelkaFarelka

@Dzienpachniejakpoczatek oj tak

GazelkaFarelka

Wrzucam również przekrój

18902338-597b-4b09-a01d-9888fffa939e

Zaloguj się aby komentować