Do niedawna nie jadałem wołowiny (może poza tatarem), bo w naszym domu nie było takiego zwyczaju. Na początku odwiedzałem restauracje specjalizujące się w podawaniu tego rodzaju mięs, aby po pewnym czasie zacząć samodzielnie przyrządzać steki. A dzisiaj mogę śmiało stwierdzić, że wołowina już na stałe zagościła w moim domu. Smażę i grilluję steki z rostbefu, polędwice, hamburgery i ciągle mam ochotę na więcej.
#jedzenie #gotowanie
@dolcetto uwielbiam wołowinę, ale nie potrafię jej dobrze zrobić, więc jem ją okazjonalnie w knajpach.
@KierownikW10 jak można nie umieć robić wołowiny? Wystarczy nie przypalić żeby była dobra.
Nie wiem, nigdy mi nie wychodzi tak dobra, jak chciałbym żeby była.
Tak trzeba żyć
Źle zadane pytanie bo powinno być "stać was na wołowinę?"
@Jim_Morrison Jadalny stek można bez wiekszego problemu znaleźć w Biedronce za 17 złotych
@dolcetto ile gramow ma ten stek?
@dolcetto Wiem bo jadam ale to nie jest zwykła cena dla przeciętnego Kowalskiego gdyż za kilo to wychodzi z 70zł a za tyle to on ma trzy innego mięsa.
@Mielonkazdzika Akurat ten? Nie wiem, bo go zjadłem
@dolcetto wygląda przepysznie ♥️
@dolcetto na czym robisz steki? mi na patelni zwykłej czy grilowej sie spalają powierzchnie i mam węgiel z zewnatrz, a suroe w srtodku czyli w sumie ok.
@wielbuont Zwykle wystarcza mi patelnia ale trzeba pamiętać, że mięso musi mieć temperaturę pokojową. Smażę po 3 minuty z każdej strony i jeszcze po minucie. Jak do tej pory żaden mi się nie spalił. Ale najlepsze wychodzą na grillu gazowym (tak jak ten ze zdjęcia).
Zaloguj się aby komentować