12h w lodówce posypane solą i cukrem 1:1 (po 100g) wraz ze skórką z cytryny i koperkiem
Rano dokładne suszenie i hyc na grilla
Spirala do zimnego dymu i pył z orzecha, po 10h wyszła kulinarna poezja.
Zdjęcie Xiaomi trochę podkręciło, jest bardziej blade niż widać.
Z rzeczy mniej śmiesznych, jeden kawałek spadł mi na ziemię w czasie pakowania xD działkowe koty mają w prezencie darmowa wyżerkę
#gotujzhejto #bbq #grill
@dru_gru kurdę napisz coś więcej o tej spirali, dla mnie to nowe, nie znam a chyba mi się podoba!
@Astro
Kupujesz to:
Wsypujesz pył wędzarniczy, podpalasz w jednym miejscu, jak zacznie się żarzyć to zostawiasz i przykrywasz grilla pokrywą.
W sumie to wszystko.
@Astro @dru_gru mam to ustrojstwo, ale zawsze mi gasnie. Probowalem roznych wiorkow, pylow.
@dru_gru no i wuj, zamówione. Później będę się martwił jak to wykorzystać :) dziękuję!
@Mielonkazdzika sprawdzę. Mam dostać dostęp do działki na której będę mógł postawić prawdziwą wędzarnię ale to układ rodzinny. I w nie mojej rodzinie więc do jesieni postestuje ten wynalazek.
A jeśli się uda i dostęp będzie funkcjonował to kupię coś prawdziwego :)
Dziwne, kolega tego używa regularnie. Ubijasz pył? Jeśli tak, to może być przyczyną
@dru_gru ja kiedyś tak boczek wędziłem w garnku :p tylko zamiast spirali miałem tackę ze zrębkami i to wszystko ja minimalnym płomieniu z kuchenki :p
@cebulaZrosolu kumpel majacy pełnoprawną wędzarnie woli robić to w weberze XD, bo mu wygodniej . Jak na złość, nie umiem odszukać zdjęcia jak robiliśmy kilkanaście kilogramów mięsa w ten sposób
Instrukcja tu:
Zaloguj się aby komentować