Ale przypieka się przez ten papier?
@Lubiepatrzec troche słabiej niż bez niego, ale nie widzę drastycznej różnicy
Dlatego lepiej brać duże opiekacze-grille, o dużej płycie, zostają tylko okruszki które wciągam małym odkurzaczem xd
Z mojego doświadczenia nie tylko o okruszki się rozchodzi, np jeszcze ser wylata z kanapki i to już wymaga przetarcia szmatką
@redve - a kanapeczki bezproblemowo odchodzą od papieru po zgrillowaniu?
@koszotorobur a nie wiem, mam kijowy toster który je ledwo podgrzewa (i ewentualnie punktowo rumieni), ale na pewno odchodzą łatwiej niż bezpośrednio od tostera
Z mojego doświadczenia bez problemu, papier do pieczenia w ogóle nie przylega
@redve każdy papier do pieczenia jaki miałem mial informację na opakowaniu że wytrzymuje 200-220 stopni maks. Jakie piekło robi ten toster?
@wonsz prawie żadne xD
bliżej mu do podgrzewacza, ale troche chleb zarumienił
Ja ostatnio pizze w 275 piekłem i papier tylko lekko ściemniał
@ziel0ny ja raczej myślę kategoriami że w temperaturach dla niego nieprzeznaczonych mógłby oddać coś niedobrego do potrawy
@redve i miej parowańce zamiast tostów
@InstytutKonserwacjiMaryliRodowicz mi smakuje. Nie są to takie grzanki jakbyś zrobił na suchej patelni, ale nie są też gumowate
@redve zrobilem tak raz i efekt byl jakbym te tosty ugotowal we wrzatku
@solly az tak to chyba nie, bo byś wodzionke uzyskal xD
@solly Jak były ugotowane, to pewnie dałeś za dużo masła, albo jakis wodnisty ser. Wielokrotnie korzystałem z tego tipu z papierem i nie miałem problemu rozgotowanymi tostami
@tomilidzons nigdy nie uzywalem masla w tostach, a ser to pewnie jakas gouda albo cheddar
@redve To nie toster tylko opiekacz.
@Enzo zapamiętam
@Enzo i nie fujarka tylko flet. Magiczna flet.
@Bojowy_Agrest To nie tu się wpisuje dziadku
@redve livehack jest lepszy gdy użyjesz folii spożywczej to od razu masz zapakowane do pracy!
Znam lepszy hack na czyszczenie i to super dokładne: Ze skrobi z wodą robimy pastę do której dodajemy sody oczyszczonej, tak powstałą masę wlewamy do gorącego opiekacza, skrobia świetnie wciąga tłuszcz i przykleja do siebie resztki jedzenia a soda podnosi masę która czysci obie strony. Wystarczy poczekać aż masa się upiecze i zetnie.
Mi się nigdy nie przyklejają bo nie wkładam do zimnego tylko do gorącego. To tyle. Nawet to piszą w instrukcji obsługi.
W robocie cały czas tak używamy papieru i jest elegancko. Pozdrawiam
@redve Polecam ten styl pieczenia. Dodatkowo, jeśli się zapomnisz jest mniejsze ryzyko przypalenia tostów.
Zaloguj się aby komentować