#lifehack #gotujzhejto jak będziecie robic tosty, użyjcie papieru do pieczenia żeby nie musieć czyścić tostera
92c88dc9-42a7-40bc-93c3-f94fd0c9cd9d
Lubiepatrzec

Ale przypieka się przez ten papier?

redve

@Lubiepatrzec troche słabiej niż bez niego, ale nie widzę drastycznej różnicy

MementoMori

Dlatego lepiej brać duże opiekacze-grille, o dużej płycie, zostają tylko okruszki które wciągam małym odkurzaczem xd

ZohanTSW

Z mojego doświadczenia nie tylko o okruszki się rozchodzi, np jeszcze ser wylata z kanapki i to już wymaga przetarcia szmatką

koszotorobur

@redve - a kanapeczki bezproblemowo odchodzą od papieru po zgrillowaniu?

redve

@koszotorobur a nie wiem, mam kijowy toster który je ledwo podgrzewa (i ewentualnie punktowo rumieni), ale na pewno odchodzą łatwiej niż bezpośrednio od tostera

ZohanTSW

Z mojego doświadczenia bez problemu, papier do pieczenia w ogóle nie przylega

wonsz

@redve każdy papier do pieczenia jaki miałem mial informację na opakowaniu że wytrzymuje 200-220 stopni maks. Jakie piekło robi ten toster?

redve

@wonsz prawie żadne xD

bliżej mu do podgrzewacza, ale troche chleb zarumienił

ziel0ny

Ja ostatnio pizze w 275 piekłem i papier tylko lekko ściemniał

wonsz

@ziel0ny ja raczej myślę kategoriami że w temperaturach dla niego nieprzeznaczonych mógłby oddać coś niedobrego do potrawy

InstytutKonserwacjiMaryliRodowicz

@redve i miej parowańce zamiast tostów

redve

@InstytutKonserwacjiMaryliRodowicz mi smakuje. Nie są to takie grzanki jakbyś zrobił na suchej patelni, ale nie są też gumowate

solly

@redve zrobilem tak raz i efekt byl jakbym te tosty ugotowal we wrzatku

redve

@solly az tak to chyba nie, bo byś wodzionke uzyskal xD

tomilidzons

@solly Jak były ugotowane, to pewnie dałeś za dużo masła, albo jakis wodnisty ser. Wielokrotnie korzystałem z tego tipu z papierem i nie miałem problemu rozgotowanymi tostami

solly

@tomilidzons nigdy nie uzywalem masla w tostach, a ser to pewnie jakas gouda albo cheddar

Enzo

@redve To nie toster tylko opiekacz.

redve

@Enzo zapamiętam

Bojowy_Agrest

@Enzo i nie fujarka tylko flet. Magiczna flet.

Enzo

@Bojowy_Agrest To nie tu się wpisuje dziadku

RACO

@redve livehack jest lepszy gdy użyjesz folii spożywczej to od razu masz zapakowane do pracy!

dildo-vaggins

Znam lepszy hack na czyszczenie i to super dokładne: Ze skrobi z wodą robimy pastę do której dodajemy sody oczyszczonej, tak powstałą masę wlewamy do gorącego opiekacza, skrobia świetnie wciąga tłuszcz i przykleja do siebie resztki jedzenia a soda podnosi masę która czysci obie strony. Wystarczy poczekać aż masa się upiecze i zetnie.

TrzymamKredens

Mi się nigdy nie przyklejają bo nie wkładam do zimnego tylko do gorącego. To tyle. Nawet to piszą w instrukcji obsługi.

Krecik_cygan

W robocie cały czas tak używamy papieru i jest elegancko. Pozdrawiam

Ten_typ_sie_patrzy

@redve Polecam ten styl pieczenia. Dodatkowo, jeśli się zapomnisz jest mniejsze ryzyko przypalenia tostów.

Zaloguj się aby komentować