Komentarze (10)
@zosiasamosia1 sto lat.
@AdelbertVonBimberstein idź być debilem gdzie indziej
@zosiasamosia1 dobrze ci życzę a ty taki niemiły.
@zosiasamosia1 to śliwkowe z ume jest?
@Rimfire nie. zwykle wino do gotowania
Zamknięte do dwóch lat, otwarte pół roku. Trzymaj w temperaturze pokojowej.
@dolitd serio? W internecie pisza ze 3-5 dni bop to czerwone. Czemu w temp pokojowej?
@zosiasamosia1 Jeśli nie było otwarte, to dwa lata ponad datę przydatności. Jeśli było otwarte, to minimum 6 miesięcy jeśli jest schłodzone, rok jeśli w lodówce. Należy co jakiś czas sprawdzić węchem czy nie zmieniło zapachu.

@dolitd dobra dzięki. A zapach jak zmieni? Bo pewnie ciężko rozpoznać kwaśne wino
Zaloguj się aby komentować