Komentarze (10)

@AdelbertVonBimberstein idź być debilem gdzie indziej

@zosiasamosia1 dobrze ci życzę a ty taki niemiły.

@zosiasamosia1 to śliwkowe z ume jest?

@Rimfire nie. zwykle wino do gotowania

Zamknięte do dwóch lat, otwarte pół roku. Trzymaj w temperaturze pokojowej.

@dolitd serio? W internecie pisza ze 3-5 dni bop to czerwone. Czemu w temp pokojowej?

@zosiasamosia1 Jeśli nie było otwarte, to dwa lata ponad datę przydatności. Jeśli było otwarte, to minimum 6 miesięcy jeśli jest schłodzone, rok jeśli w lodówce. Należy co jakiś czas sprawdzić węchem czy nie zmieniło zapachu.

504f8393-eabf-481e-a7ed-89ae9d6416e3

@dolitd dobra dzięki. A zapach jak zmieni? Bo pewnie ciężko rozpoznać kwaśne wino

Zaloguj się aby komentować