Dla tych co chcą koperek obrażać mówię, przeróbcie problem z dzieciństwa związany z brakiem lodów w opakowaniu.
#jedzenie #jedzzhejto #gotowanie #gotujzhejto #pdk
@Zielonypomidor pewnie ten z biedry za 2,99, tez wczoraj kupilem. Ja to na miesku gotuje.
@daeun Oczywiscie, że tak. Ja na udkach z kurczaka.
@Zielonypomidor
@Zielonypomidor Piszesz poniekąd niczym Yoda..
@Mirxar yyyy thx
PRZEPIS!! GDZIE JEST PRZEPIS!! Ja akurat jestem zupowym inwalidą, także poprosiłbym jasno. Oczywiście, jeśli można
Wygląda obłędnie
a dużo masz tego koperku w pudełku po lodach? Bo koperkowa zacniejszą jest nawet od kalafiorowej, nadzupa to wręcz. Ale dobrą garść koperku potrzeba.
@ewa-szy Jeszcze chyba z 2l. Całe lato zbieram koperek z grządek i mrożę. Koperkową tez bardzo lubię, ale chyba pulpety w sosie koperkowym bardziej mmmmm.
@VoltarenSzef przepis? Proszę oto z głowy. Bierzesz dwa kalafiory z promocji, wtorek ziemniaków 2,5kg i kilo marchwi. Jak lubisz cebulę to też. Jak jesteś wege to starczy, jak nie to dokupujesz kilo między jednym a dwoma kilogramami mięsa. Najlepiej bez kości, może być kiełbasa. Najpierw do gara leci mięso, niech się już gotuje. Potem kolejno obierasz, szatkujesz i wrzucasz do gara warzywa, ziemniaki na końcu. Pamiętaj o soli. Jak się ugotuje to jesz to przez tydzień. Można wekować.
@Zielonypomidor pyszna zumpka! ale nie zapomnij o chlebku, bo bez chlebka, to wiesz co
@Lime Niestety dopiero jutro piekę chleb. Tylko zupa była na podudziach gotowana, wiec teraz w piekarniku wylądowały.
@Zielonypomidor gdybys wyrobil nadliczbowa ilosc zumpki i chlebka, to wpadam na degustacje!
@Zielonypomidor ale koperkowa nie ma absolutnie nic przeciwko obecności pulpetów w niej. Wyobraź sobie, koperkowa zaciągana śmietanką, gęsta od makaronu, zielona od koperku i pluskające się w niej pulpeciki. Mniam!
@ewa-szy kusisz.
@Zielonypomidor imię, hmmm, zobowiązuje?
@ewa-szy Najgorsze, że ja Adam.
@Zielonypomidor no to pozamiatane, wszystko sprzysięgło się, żebyś tę koperkową ugotował w następnej kolejności
@ewa-szy Ok, ale jutro żurek bo już grzyby namoczone.
Zaloguj się aby komentować