Ktoś gdzieś w komentarzu wspomniał o kalafiorowej i zaszczepił myśl o niej prawie jak w incepcji. Gdy moja wewnętrzna cebula ujrzała kalafiora w promocji to tylko wewnętrzny chomik energicznie zacierał łapki gdy okazało się, że dwa opakowania trzeba kupić.
Dla tych co chcą koperek obrażać mówię, przeróbcie problem z dzieciństwa związany z brakiem lodów w opakowaniu.
#jedzenie #jedzzhejto #gotowanie #gotujzhejto #pdk
016a889d-49f2-4a66-8f65-a9366b39e34f
daeun

@Zielonypomidor pewnie ten z biedry za 2,99, tez wczoraj kupilem. Ja to na miesku gotuje.

Zielonypomidor

@daeun Oczywiscie, że tak. Ja na udkach z kurczaka.

Mirxar

@Zielonypomidor

@Zielonypomidor Piszesz poniekąd niczym Yoda..

VoltarenSzef

PRZEPIS!! GDZIE JEST PRZEPIS!! Ja akurat jestem zupowym inwalidą, także poprosiłbym jasno. Oczywiście, jeśli można

Wygląda obłędnie

ewa-szy

a dużo masz tego koperku w pudełku po lodach? Bo koperkowa zacniejszą jest nawet od kalafiorowej, nadzupa to wręcz. Ale dobrą garść koperku potrzeba.

Zielonypomidor

@ewa-szy Jeszcze chyba z 2l. Całe lato zbieram koperek z grządek i mrożę. Koperkową tez bardzo lubię, ale chyba pulpety w sosie koperkowym bardziej mmmmm.

eswemenasja

@VoltarenSzef przepis? Proszę oto z głowy. Bierzesz dwa kalafiory z promocji, wtorek ziemniaków 2,5kg i kilo marchwi. Jak lubisz cebulę to też. Jak jesteś wege to starczy, jak nie to dokupujesz kilo między jednym a dwoma kilogramami mięsa. Najlepiej bez kości, może być kiełbasa. Najpierw do gara leci mięso, niech się już gotuje. Potem kolejno obierasz, szatkujesz i wrzucasz do gara warzywa, ziemniaki na końcu. Pamiętaj o soli. Jak się ugotuje to jesz to przez tydzień. Można wekować.

Lime

@Zielonypomidor pyszna zumpka! ale nie zapomnij o chlebku, bo bez chlebka, to wiesz co

Zielonypomidor

@Lime Niestety dopiero jutro piekę chleb. Tylko zupa była na podudziach gotowana, wiec teraz w piekarniku wylądowały.

Lime

@Zielonypomidor gdybys wyrobil nadliczbowa ilosc zumpki i chlebka, to wpadam na degustacje!

ewa-szy

@Zielonypomidor ale koperkowa nie ma absolutnie nic przeciwko obecności pulpetów w niej. Wyobraź sobie, koperkowa zaciągana śmietanką, gęsta od makaronu, zielona od koperku i pluskające się w niej pulpeciki. Mniam!

ewa-szy

@Zielonypomidor imię, hmmm, zobowiązuje?

Zielonypomidor

@ewa-szy Najgorsze, że ja Adam.

ewa-szy

@Zielonypomidor no to pozamiatane, wszystko sprzysięgło się, żebyś tę koperkową ugotował w następnej kolejności

Zielonypomidor

@ewa-szy Ok, ale jutro żurek bo już grzyby namoczone.

Zaloguj się aby komentować