Szczypta soli, szczypta pieprzu, w wakum i do lodówy na 7 dni, na dojrzewanie. Jeden na patelnię na świeżo
#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood #nietylkomielonka
Masz urządzenie do pakowania próżniowego?
@GordonLameman
Tak, pakowarkę komorową.
Pracowała w banku do pakowania bilonu
Kupiłem za grosze jako złom, wystarczyło wymienić olej w pompie i naprawić zawias klapy.
smak się rozumiem ma zmienić od soli i pieprzu, czy od samego faktu trzymania w lodówce?
I skąd bierzesz takie ładne mięso?
@slawek-borowy
Raczej nie smak, a struktura mięsa ulega zmianie, delikatnieje.
Mięso mam z zaprzyjaźnionej hurtowni, zaopatrującej ośrodki wypoczynkowe, restauracje i generalnie zbiorowe żywienie.
@slawek-borowy Jak mięso dobre, to i przypraw nie trzeba, zwłaszcza wołowina potrafi być przepyszna tylko z solą i pieprzem
@Giban Racja, dlatego poszły homeopatyczne ilości.
@Giban sól i pieprz to nie przyprawy?
@Felonious_Gru Oj wiesz o co mi chodzi :p
@Giban no sól można (było w średniowieczu) traktować jako konserwant... Ale pieprz?
To, że sypiemy to jak pojebani do wszystkiego nie zmienia sytuacji.
Tak samo jak producenci robiący kurwę z logiki jednocześnie chwaląc się dodawaniem witaminy C i brakiem konserwantów xd
@Felonious_Gru Sól i pieprz to są takie basic bitch, że są traktowane trochę inaczej ;)
@UncleFester co to znaczy dojrzewanie w tym przypadku?
@cebulaZrosolu
Może nie klasyczne dojrzewanie , a bardziej kruszenie.
Przez te parę dni w chłodku do głosu dochodzą procesy autolityczne (taki niewinny eufemizm
@UncleFester już czaje wujku :) smacznego :)
@UncleFester gdzie to rostbef? Udziec to max
@gwynebleid Udziec mówisz??
Zaloguj się aby komentować