Kiełbasa drwala robi się
#wedzenie #wedlinydomowe #gotujzhejto
7ad5dde2-4b2d-45b9-b20b-858681bc9378
Zielonypomidor

@Odpad_selektywny Dziś jeszcze wędzisz?

jamie-tee

@Odpad_selektywny mięso gdzie kupiłeś? nie polecam robić z mięsa biedrowego tego w paczkach. Co dajesz oprócz soli, pieprzu, czosnku i majeranku?

Odpad_selektywny

@Zielonypomidor jutro z rana, teraz się osadza w spiżarni

Odpad_selektywny

@jamie-tee mięsko od lokalnego rzeźnika, zamiast majeranku używam czosnek niedźwiedzi i dodaję odrobinę cukru i gałki muszkatołowej

Opornik

@Odpad_selektywny cukier?

Odpad_selektywny

@Opornik "Niekiedy do solanek dodaje się cukier, którego działanie polega na złagodzeniu słoności peklowanych produktów mięsnych. Cukier działa również na azotyn w substancjach peklujących, chroni go przed utlenianiem, wpływając na lepsze zachowanie prawidłowej barwy mięsa" dodaję go dosłownie odrobinę, około łyżeczki na 2 kg mięsa

Opornik

@Odpad_selektywny mhm. Ciekawe. Ja się w to nie bawiłem ale rodzice tak, przekażę im.

pastowany_tapir

gdzie mieszkasz, chętnie bym się z jakąś flaszką pojawił

GazelkaFarelka

@Odpad_selektywny kiełbasa ślimaka

Odpad_selektywny

@pastowany_tapir z flaszką to jutro na wędzenie

Odpad_selektywny

@GazelkaFarelka haha ciekawa nazwa

anonekzforczana

@Odpad_selektywny I jeszcze do tego majonez ukręcony samodzielnie. Mmmm, na samą myśl rośnie mi bebech.

Zaloguj się aby komentować