#wedzenie #wedlinydomowe #gotujzhejto
@Odpad_selektywny Dziś jeszcze wędzisz?
@Odpad_selektywny mięso gdzie kupiłeś? nie polecam robić z mięsa biedrowego tego w paczkach. Co dajesz oprócz soli, pieprzu, czosnku i majeranku?
@Zielonypomidor jutro z rana, teraz się osadza w spiżarni
@jamie-tee mięsko od lokalnego rzeźnika, zamiast majeranku używam czosnek niedźwiedzi i dodaję odrobinę cukru i gałki muszkatołowej
@Odpad_selektywny cukier?
@Opornik "Niekiedy do solanek dodaje się cukier, którego działanie polega na złagodzeniu słoności peklowanych produktów mięsnych. Cukier działa również na azotyn w substancjach peklujących, chroni go przed utlenianiem, wpływając na lepsze zachowanie prawidłowej barwy mięsa" dodaję go dosłownie odrobinę, około łyżeczki na 2 kg mięsa
@Odpad_selektywny mhm. Ciekawe. Ja się w to nie bawiłem ale rodzice tak, przekażę im.
gdzie mieszkasz, chętnie bym się z jakąś flaszką pojawił
@Odpad_selektywny kiełbasa ślimaka
Elegancko B)
@pastowany_tapir z flaszką to jutro na wędzenie
@GazelkaFarelka haha ciekawa nazwa
@Odpad_selektywny I jeszcze do tego majonez ukręcony samodzielnie. Mmmm, na samą myśl rośnie mi bebech.
Zaloguj się aby komentować