Obiadek. Bułki trochę chujowo wyglądają bo dzisiaj stare, ale i tak 1000% lepszy burger niż z macsyfu xD. Chociaż to nie jest jakieś osiągnięcie
Ten sosik roleski habanero to sztosik totalny, te mocniejsze niby pieką ale smak chujowy, ale ten idealny do mięska.
@ErwinoRommelo a tam chujowy, sos carolina reaper jest pyszny
@m-q no mi nie podchodził, ale jadłem tylko tak jako dip do chipsów więc może to grało rolę
@ErwinoRommelo może kwestia gustu, dla mnie smaczniejszy niż np. trinidad scorpion
@ErwinoRommelo ten habanero https://amzn.eu/d/gzA0bdl wg mojego meksykańskiego kolegi jest najlepszy. Próbowałem i jest zajebisty. Ten co mam jest dość mocno zbliżony do niego. Jak mu powiedzialem ze od czasu do czasu lubie Tabasco Habanero to sie prawie na mnie obrazil.. Trynidad i Carolina Reaper są na tyle ostre, że tak naprawdę nie czujesz ich smaku tam, więc to kwestia pozostałych składników nie tych konkretnych chilli. No chyba, że używają tych odmoan, ale selekcjonują papryczki o jak najniższym SHU się da.
Polecam jednak zrobić sos samodzielnie
Z bułek to maślana bułka z Lidla świetnie się nadaje i jest bardzo spoko.
Ale przede wszystkim - zesmashuj je!
@GordonLameman tym bardziej że że wzgl. Na pracę mam zajebiscie duży dostęp do chilli ( na zdjeciwch zaznaczylem chilli ktore mam w pracy. Jeszcze poza tym w szafce jest kilka roznych calych suszonych)....kurde wstyd mi że taki leniwy jest. Ja wole Brioche z asdy albo tesco. To chyba tez maslane sa xD https://ui.assets-asda.com/dm/5027952015727
@GordonLameman "...ale przede wszystkim - zesmashuj je!" - to są mrozone kotlety z fileta kurczaka grzane w piekarniku xD . Po mojej wczorajszej akcji z autem jakoś nie mam ochoty na nic co wymaga więcej wysiłku xD
@GordonLameman w Lidlu ostatnio dorwałem bajgle, zajebiste do burgerów
Kurde bele te sosy od roleskiego typu ziemia ogień są w pytę
@HolQ buły do burgerów zawsze warto trochę przypieprzyć w piekarniku na grillu, albo chociaż na tosterze. Szczególnie jak są stare.
@Budo zazwyczaj to robię, ale tym razem przypomniało mi się jak już dodatki położyłem na spodzie i zalałem sosem
Zaloguj się aby komentować