#jedzenie #gotujzhejto

Widziałem w internecie filmy o "majonezie" z jajek na twardo i postanowiłem spróbować.

4 jajka
200 ml oleju rzepakowego
2 łyżki octu
Sól
Kilka łyżek musztardy

Blender i voila.
Uzyskujemy gesty, jajeczny sos.
Czy warto? Nie wiem, ale chciałem spróbować.
Lubiepatrzec userbar
09f936fa-84cd-4fa9-953c-c2e04f3985ca
koszotorobur

@Lubiepatrzec - dobre dla ludzi, których brzydzą surowe jajka lub nie mogą ich jeść

moll

@Lubiepatrzec konsystencja wygląda ładnie

Lubiepatrzec

@moll można ją dowolnie regulować stosunkiem jajek do oleju

Mr.Mars

@Lubiepatrzec Tym sposobem pojawił się nowy majonez na rynku.

AdelbertVonBimberstein

@Lubiepatrzec jakbyś dał 2 litry octu to by wyszedł kielecki.

Lubiepatrzec

@AdelbertVonBimberstein dlatego nie dodałem 😉

wonsz

@Lubiepatrzec ciekawe jak z jajkami na miękko.

Lubiepatrzec

@wonsz spróbuj ☺️

nxo

@Lubiepatrzec ja robie bez oleju, ze skyrem, 2jaja, skyr ~ 180g, lyzeczka musztardy, jakis ostry sos - bo lubie, sol pieprz, calkiem udany zamiennik majo i nie tak kaloryczny

Lubiepatrzec

@nxo muszę spróbować.

Zaloguj się aby komentować