#jedzenie #gotujzhejto
Widziałem w internecie filmy o "majonezie" z jajek na twardo i postanowiłem spróbować.
4 jajka
200 ml oleju rzepakowego
2 łyżki octu
Sól
Kilka łyżek musztardy
Blender i voila.
Uzyskujemy gesty, jajeczny sos.
Czy warto? Nie wiem, ale chciałem spróbować.
Widziałem w internecie filmy o "majonezie" z jajek na twardo i postanowiłem spróbować.
4 jajka
200 ml oleju rzepakowego
2 łyżki octu
Sól
Kilka łyżek musztardy
Blender i voila.
Uzyskujemy gesty, jajeczny sos.
Czy warto? Nie wiem, ale chciałem spróbować.
@Lubiepatrzec - dobre dla ludzi, których brzydzą surowe jajka lub nie mogą ich jeść
@Lubiepatrzec konsystencja wygląda ładnie
@moll można ją dowolnie regulować stosunkiem jajek do oleju
@Lubiepatrzec Tym sposobem pojawił się nowy majonez na rynku.
@Lubiepatrzec jakbyś dał 2 litry octu to by wyszedł kielecki.
@AdelbertVonBimberstein dlatego nie dodałem 😉
@Lubiepatrzec ciekawe jak z jajkami na miękko.
@wonsz spróbuj ☺️
@Lubiepatrzec ja robie bez oleju, ze skyrem, 2jaja, skyr ~ 180g, lyzeczka musztardy, jakis ostry sos - bo lubie, sol pieprz, calkiem udany zamiennik majo i nie tak kaloryczny
@nxo muszę spróbować.
Zaloguj się aby komentować