Firma w której pracuję jest w trakcie intensywnej kampanii reklamowej związanej z wypuszczeniem na rynek nowej rodziny produktów. Jest to dość wyjątkowe, ponieważ produktów leci na półki, do konsumentów indywidualnych, a takich produktów można policzyć na palcach jednej ręki stolarza w przypadku tej firmy :P. Są to produkty powiedzmy, "półwegańskie" - na bazie mixu mleka krowiego i owsianego. Miało to za zadanie stworzyć coś, co będzie posiadać dobre cechy obu rodzajów mleka i zniwelować ich wady. Dodatkowo miało być wabikiem dla ludzi świadomych w kwestii śladu węglowego, ponieważ redukuje jego ilości powstałe z krowich pierdów :P. Te produkty to mleko, ser w bloku, ser tarty i smarowidło. Na ostatnim podsumowaniu pracy R&D (poszczególne działy R&D na świecie wysyłają prod, nad którymi pracowali do innych działów , żeby Ci sobie spróbowali) był ten tarty ser. Spróbowałem i kurde smaczny! W smaku trochę jak mozzarella, ale o wiele bardziej miękki. Pomyślałem, że zajebiscie będzie to dodać na pizze. Wziąłem sobie do domu, kupiłem pizze i.....bo kurde zawiodłem się:/ po 12' w 200 st. ser się nie rozpuścił! Co za gowno
Lol WTF xDD jesteś pewien, że dostaliście ser, a nie Kevlar?
@maximilianan we wtorek zapytam manager o namiary do ludzi z tego projektu, wyślę im to zdjęcie i zapytam czy to ser czy jakiś nowy rodzaj powłoki ochronnej xD
@HolQ ciekaw jestem jaki to cudo ma skład.
@Lubiepatrzec EEEEEEEEEEEE.....
@Lubiepatrzec
@HolQ wygląda jak typowe jedzenie czyli średnio ale czemu to się nie topi to nie mam pojęcia.
@HolQ ser z błotnikiem? XD
@Lubiepatrzec podejrzewam, że to kwstia skrobi modyfikowanej ewentualnie dodatku błonnika. Skład nie wygladajakoś źle imo
@HolQ dla mnie mocno średnio ten skład ale ja to jebnięty jestem. Jak już jem ser żółty to taki z mleka a im dłuższy skład tym dla mnie gorzej.
@HolQ dla porównania zwykła gouda z lidla:
Skład: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, barwnik: karoteny
https://centrumrespo.pl/dieta/sery-z-lidla-i-biedronki-ranking/
@Lubiepatrzec poza sorbinianem potasu nie masz tam nic nienaturalnego, dlatego nie jest źle. To bardziej kwestia niedopracowanej formuły niż nienaturalnych składników
Edit: no ja nigdy nie jadłem weganskiego sera, więc nawet nie wiem jak takie coś się zachowuje xD spróbowałem na pizzy bo na surowo naprawdę był dobry
@Lubiepatrzec tak, wiem że krótszy skład, bo produkt prostszy. To że ta hybryda ma więcej składników nie oznacza że jest niezdrowa. Oznacza że ciężej opracować recepture, która da pożądane właściwości. Jak widać muszą jeszcze chłopaki z Irlandii nieco popracować
@HolQ no dla mnie jak coś może mieć krótki, prosty skład a ma długi i skomplikowany to jest już czerwona flaga nawet jak to wszystko są naturalne składniki. Ja wiem, że trochę przesadzam ale produkty wysoko przetworzone to coś czego po prostu unikam jak mogę i zawsze wybiorę coś prostszego.
Tak czy inaczej zawsze warto się zapoznać i spróbować czegoś nowego.
@Lubiepatrzec wiem, i to jest właśnie problem, bo ludzie jak widzą długa listę składników to zaczynają podejrzewać, że producent napchal tam co najmniej wzbogacanego uranu. Zazwyczaj jest tak jak mówisz, prostszy skład =zdrowszy produkt, bo mniej przetworzony,ale zdążają się wyjątki i po dodaniu kilku składników, które nie mają jakiegokolwiek wpływu na wartość odżywcza i szkodliwość uzyskasz jakościowo duży lepszy produkt
@HolQ pewnie, dlatego trzeba czytać skład a ponadto go rozumieć co już jest rzadkie.
@Lubiepatrzec z tym rozumieniem jest najgorzej, sam często nie rozumiem, bo studia kończyłem dawno, a staż w tej pracy mam krótki, a czesto nazwy skladnikow sa podejrzane dla laika, szczególniejak sie komus nie xhce sprawdzic w necie co to takiego w ogóle jest. Podejrzewam że jakby niektorzy ludzie na opakowaniu zobaczyli, że coś zawiera dwutlenek krzemu to by pomyśleli że ktoś dodaje tam zmielone procesory. O! Albo chipy ! Xd
@HolQ a dodaj do tego internetowych szarlatanów, którzy dla poklasku po prostu kłamią i robią aferę wokół czegoś całkowicie normalnego i robi się dużo niedomówień.
@Lubiepatrzec to jest najgorsze -_-
Są to produkty powiedzmy, "półwegańskie" - na bazie mixu mleka krowiego i owsianego.
@HolQ co za poroniony pomysł XDDD
Weganie nie kupią, antyweganie tylko spluną XD
Albo zjedzą to niewegańskie pół XD
@Rozpierpapierduchacz w zly sposób to napisalem. Weganie nie są targetem
dziwny pomysł... ogólnie jest wiele fajnych wegańskich produktów, ale zazwyczaj problemem jest cena. Wegański ser kosztuje przynajmniej 2 razy więcej, a skład to prawie sam tłuszcz. To ja lepszą alternatywę robię w domu z ziemniaków.
Bardzo dobrze. Tak kończą lewaki.
@Topia ......?
@HolQ jak ktoś wierzy w jakieś bzdury, jak to, że krowy odpowiadają za globalne ocieplenie, to niech żre nieroztopiony ser z kartonu.
@Topia ehhh ok - miłego dnia
Zaloguj się aby komentować