#gotujzhejto
I to jeszcze tatar premium. Ten zwykly jest dla prawdziwych twardzieli.
Polecam sprobowac od lokalnego rzeznika, niech zmieli ligawe, jesli sam nie mozesz. Moze bardziej podejdzie.
Ja dodaje sosu sojowego
@bartek555 gdzie są ci wszyscy lokalni rzeźnicy, każdy o nich pisze, a nie mogę trafić (Kato here)
@bartek555 widziałeś wyniki na to zapytanie?
@slawek-borowy no widzialem i jest kilka
Kupiłeś tatara, danie tatarskie czy nie daj Boże "wołowinę po tatarsku"? Trzeba się pilnować bo to ostatnie ma tylko 80% mięsa...
@trixx.420 ło ten, następnym razem kupię ligawe i posiekam
Tatar z sądołowa? Weź poprostu kup 200g poledwicy wołowej i sobie posiekaj ....
@Cybulion A ja przekornie powiem, żeby jednak wziąć ligawy. Polędwica jednak dla mnie za chuda - ligawa=ideał.
@Fly_agaric no ja na poledwicy wychowany :P
@Cybulion Ja też...
Surowe mięso ogólnie ma bardzo delikatny smak i możliwe że jesteś przyzwyczajony do potraw wysoko przetworzonych z dużą ilością przypraw i dlatego nie czujesz za bardzo tego smaku. Akurat jeśli chodzi o tatar to to co kupiłeś jest dosyć mocno przyprawione choćby pieprzem więc powinieneś jednak czuć ten smak.
Może faktycznie samodzielnie przetworzona polędwica czyli ligawa są dobrym kierunkiem.
@wonsz Dawno temu, w pewnej mojej pracy, był facet który kupował kostkę mięsa mielonego, dodawał cebulę i jajko, miażdżył to widelcem razem ze sobą by się jako tako połączyło i to wpierdalał na zimno.
To co Ci nie smakowało w tym tatarze?
@s_____ no to się chyba metka nazywa. A nie że mi nie smakowało, tylko nie miało smaku, ot różnica.
@wonsz Wiem co to jest metka, on brał kostkę mięsa mielonego wieprzowego, surowego, takiego na kotlety mielone.
Zaloguj się aby komentować