Komentarze (25)

Syyto pieprzu i potem walisz boncury trzyfazowe

@ErwinoRommelo majeranek tu ratunkiem jest! Dobrze dobraną ilość nie tylko poprawia smak ale i zapobiega przekroczeniom limitów gazowo-środowiskowych :)

@Astro no slyszalem ale sam nie dodaje, lubie sobie takiego glosnego trzasnac az hemoroidy brawo bija.

@ErwinoRommelo no nie przy jedzeniu!

@Astro juz 7 min od wpisu sie modlisz przed ta miska? Dawaj bo wystygnie!

@ErwinoRommelo dokładka była! Bez dokładki się nie najesz!

@Astro wygląda jak danie z Orlena

@NatenczasWojski nie wiem, nie jadam tam fasolki. I nie wiem czy to dobrze czy źle. Ale generalnie fasolka jest mało fotogeniczna.

@UncleFester za niewinność. Te pioruny nie wyglądały na kradzione.

@Astro O widzę, że jesteś z temu na rzadko.

@SUM absolutnie nie! Tylko źle zrobiłem. Obiecuję poprawę na przyszłość (to moja pierwsza fasolka z IP)

@Astro Ja mam mieszane uczucia co do fasolki z Insta bo rozumiem że szybkowar. Przy moczonej niby 8 minut przy nie 20 minut i spuszczanie ciśnienia po 10 minutach. Tylko że w zależności gdzie fasolę kupię to albo rozgotowaną albo twardawa.

@SUM ja mam podobnie. Ale w moim przepisie było żeby szybkowarzyc 25-30 minut.

Fasolka moczona 8 godzin.

@Astro zagęścić i będzie złoto Szacunek za uczciwą ilość kiełbasy, a nie te ścinki tak cienkie że wszystko przez nie widać

@NiebieskiSzpadelNihilizmu w kuchni robię jak dla sobie. Był boczek i trochę żeberek wędzonych dla aromatu.

@Astro https://allegro.pl/oferta/indyjska-biala-fasola-maslowa-500g-heera-duza-13049499279


Ta fasolka ostatnio bardzo fajnie się gotowala, miękka a nie rozwalająca się.

@SUM u mnie Jaś karłowaty z cenosa. Nie rozgotował się, stawia lekki opór ale nie trzeba z nim walczyć. W środku ładnie miękki. Nadspodziewanie dobrze wyszło. Jedynie jest za rzadko, następnym razem dam mniej wody.

Następnie będzie Jaś medium z vitalfesch.

Fasolę kupuje tę które mam w sklepie. Nie umówiem sie przekonać do kupowania jedzenia przez net :/ ale chyba trzeba będzie spróbować.

@Astro Suche jak najbardziej kupuje przez net. Mąke, kaszę kupuje prosto z małego młyna poleconego przez znajomego. Grykę sami prażą w tradycyjnym piecu. Do tego taniej wychodzi.

A mi sie podoba Fajnie wyglada. Jak jeszcze dobrze przyprawione, to juz w ogole ideal

zdecydowanie zbyt wodnista

ale bułka ładna

@Half_NEET_Half_Amazing Bułka ładna, sklepowa. Fasolka do poprawy ale to już pisałem.

To chyba jeden z najbardziej różnorodnych przepisów jak na tak popularne danie. Moja mama jak pamiętam to przez lata robiła ze 3 zupełnie różne wersje. Teraz to już się chyba nie zje takiego, jak robiła za dzieciaka, bo mięso w sklepie za dobrej jakości.

Zaloguj się aby komentować