Jakieś knify na dobijanie kalorii na masie? Obecnie 4200 kcal, ale waga powoli zaczyna się zatrzymywać, więc trzeba będzie dorzucić do pieca więcej żarcia. Obecnie katuję makaron z sosem pomidorowym, ale takie bąki-niszczyciele mi od tego się porobiły, że aż trochę głupio. 300 g to ponad 1000 kcal, a łatwo wchodzi, więc jestem generalnie jestem zadowolony. Jeszcze z miesiąc masy chciałbym pociągnąć.

#hejtokoksy #silownia
Tasiorator

Wpieprzaj orzechy. Masa kcal i dużo pożytecznego.

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@Tasiorator orzechy są spoko, tak długo jak nie katujesz ich dzień w dzień po 100 g. Wtedy przestają smakować, a i ekonomicznie tak średnio. Dla mnie to już spalona ziemia. O ile od czasu do czasu mogę zjeść, to nie nadają się u mnie jako zapychacz. Jako dodatek do owsianek są ok, ale owsianka to nie jest dla mnie płatki z orzechami 50/50 xD

e5aar

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta co to znaczy zatrzymywać? Na masie tygodniowo powinieneś tyć max 0,5kg jako natural. (Można wyjątek zrobić dla początkujących). A i zawsze można więcej jeść, tylko nie spowoduje to większych przyrostów mięśni tylko tłuszczu xd

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@e5aar mi tego tłumaczyć nie musisz, ale dzięki xD. Generalnie chodzi o to, że na masie jestem 4 miesiąc i podnoszę kalorie w momencie, gdy waga przez 2 tygodnie nie chce się ustabilizować na wyższym poziomie. Obecnie już drugi tydzień jestem na 4200 i waga zmienia się tylko w zakresie typowych wahań, ewidentnie nie idzie w górę w sposób masowy. Widzę, że trzeba będzie zwiększyć do 4400


A i zawsze można więcej jeść


Na ten moment na jedzenie patrzeć nie mogę xD. Nie jest to moja pierwsza masa w życiu, ale dotąd nie szło aż tak opornie. Wiele rzeczy już mi zbrzydło, poza tym nieszczęsnym bąko-gennym makaronem.

e5aar

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta elegancko, zazwyczaj rzadko się tu spotyka osobę obcykaną. Mike Israetel polecał gainerki w Twojej sytuacji jak już masz dość jedzenia. Kaloryczne, smak dobierasz jaki lubisz i są w płynie, więc słabo nasycają.

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@e5aar Hello folks xD uwielbiam gościa i to, w jaki sposób przekazuje wiedzę. Chyba od nikogo nie nauczyłem się tak dużo. Świetny gość, często go polecam.


Problemem gainerów jest to, że są generalnie drogie, bo zaczynają się od 4 złotych za 400 kcal. Za 5 złotych mam 2000 kcal z makaronu, ładujac przy okazji węgle. Do tego gainery często mają białko, a ja go więcej nie potrzebuję, bo z dużą górką przebijam te słynne 1.6 g/kgmc.

Ja jestem raczej z tych pazernych ludzi, więc prędzej wpierdzielałbym mąkę xD.

e5aar

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta mam podobnie, kursy dostępne to złoto, naprawdę super kompendium wiedzy na temat odżywiania i treningu.

Co do bulkowania to chyba taniej niż woda i cukier z ewentualnym kwaskiem żeby smak podbić nic taniej nie wyjdzie. Co słabo syci i jest mega kaloryczne haha.

NaCoToKomu

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta Masło orzechowe, tran i miód.

Tasiorator

No to ogólnie tłuszcze, oliwa ma w cholere kalorii a i kwasy nienasycone na plus. Może tłuste ryby raz za czas, a makrela może wejść parę razy w tygodniu. Tanioszka i pastę zrobisz z musztardą i ogórkiem kiszonym że paluchy lizać. Pieczywo, masło i pasta i klasa żarło.

Zaloguj się aby komentować