@cornel9192 O ile typ mąki i ilość białka w niej rozróżniałeś to pozostaje tylko temperatura wypieku.
@cornel9192 Ciasto - 600g mąki typ 00, woda, drożdże świeże 3g, półtora łyżki stołowej oliwy z oliwek, sól. Wyrabianie ciasta 10min, czas wyrastania 5 godz.
@cornel9192 kraftowy kamień, kraftowa mąka, kraftowe pomidory, 69h tutoriali z jutuba i składniki tylko włoskie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cornel9192 Nie zrobisz takiej jak z pizzerii, bo nie masz takiego pieca.
@cornel9192 kwestia wprawy, zabawy z proporcjami,
Piekarnik na pewno rozgrzać do 250st albo i 300 jak można.
Pizze wsadzasz do rozgrzanego jak najniżej, kamień już dużo daje.
https://www.hejto.pl/wpis/i-jak-to-jest-ze-moj-wlasny-placek-drozdzowy-wygrywa-smakiem-z-pizzami-z-pizzeri
Masz tam też kalkulator:
@Roark sprawdzimy
Zaloguj się aby komentować