Hej @moll, polecisz jakiś sprawdzony przepis na megapuszysty sernik? Taki wiesz, fluffy, trzęsący się, bez ciasta na spodzie. Chmurkę z sera, że tak powiem.

#gotujzhejto
6ac5ae13-9608-480f-80e7-47d98a259ac9
AdelbertVonBimberstein

@Olmec zrobiłem kiedyś z jogurtów high protein z Lidla i był w pytkę.

moll

@Olmec niczego sprawdzonego na taki nie mam

Olmec

@moll no tego to się nie spodziewałem!

moll

@Olmec nie da się zrobić wszystkiego xD mam dużo czasu na pieczenie różnych rzeczy, nie paliło mi się z tym do tej pory

Olmec

@moll rozumiem, rozumiem :)

wonsz

@Olmec w serniku chodzi o surowiec główny (no i żeby nie dać rodzynek, szanujmy się) i to jest kurwa gamechanger

058d863d-548f-409c-98d9-6a5859e17602
Olmec

@wonsz gdzie go kupujesz? Jakieś pewne miejsce?

wonsz

@Olmec makro, aktualnie jest promka 19pln/kg czyli tyle co Mój Ulubiony, a różnica kosmiczna.

LondoMollari

@Olmec Nie jestem moll, ale zgoogluj "sernik japoński" i będzie git.

Shotsel

@Olmec rob baskijski - krol sernikow. Przepis polecam np. od rozkosznego

Olmec

@Shotsel na razie mam zamówienie na taki w stylu japońskim, ale ten baskijski też mi wpadł w oko - może następnym razem. Czy on jest puszysty czy raczej zbity?

Shotsel

@Olmec ma konsystencję lodów

Olmec

@Shotsel to teraz mnie zainteresowałeś :)

Shotsel

@Olmec polecam serdecznie. Pewnie musisz pare razy zrobic, zeby wyczuc swoj piekarnik, ale zdecydowanie warto :)

Zaloguj się aby komentować