#grill #grillowanie #kebab #gotujzhejto #gotowanie

Dziś robiłem kebab domowej roboty, mięso z udek kurczaka. Oczywiście bez kości ale ze skórką. Trzeba było wymyślić sposób na podparcie "rusztu" i przez to że miałem trochę zbędnego materialu w garażu powstała taka metalowa "skrzynka". Wyszło całkiem fajnie bo mięso nie ma bezpośredniego kontaktu z ogniem, a tylko z żarem i przez to piecze się powoli. Obracałem tylko 2 razy, a pieczenie wyszło bardzo równomiernie (większość czasu z pokrywą). Tu trochę przestrzeliłem z czasem bo zamiast na obiad kebab wyszedł na kolację (pieczenie trwało ok 2.5h) ale za to oczekiwanie wynagradzał zapach ( ͡° ͜ʖ ͡°) pachniało jak w dobrej knajpie!
3503f2f4-e554-42f9-84dd-06f60ec132b4
88c6db3c-51f3-46d0-ac8f-48f06926bac1
7f56be59-5581-4a76-a322-4c81103693b2
3a55f75f-49b9-4a71-91f4-7f50688a8f9c
GordonLameman

@Gorfobrut

wygląda zajebiscie, a smakuje pewnie jeszcze lepiej.


no i kurde przez ciebie muszę też taki zrobić.

Gorfobrut

@GordonLameman polecam, mięso wyszlo aromatyczne i soczyste, a udka z kurczaka są w sumie niedrogie za 2kg dałem jakieś 20zł w markecie.

Stashqo

@Gorfobrut kiedyś też takie robiłem, trochę dużo jebania, ale efekt super

JaktologinniepoprawnyWTF

@Stashqo Przecież to się piecze a nie rucha ლ(ಠ_ಠ ლ)

Stashqo

@JaktologinniepoprawnyWTF

"Nie pieprz, Pietrze, pieprzem wieprza,

Wtedy szynka będzie lepsza”.

„Właśnie po to wieprza pieprzę,

Żeby mięso było lepsze”


( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gorfobrut

@Stashqo ziom ale to jest kurczak ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Stashqo

@Gorfobrut nieważne, jak się kochacie to chuj z wami xD

Zaloguj się aby komentować