#grill #grillowanie #kebab #gotujzhejto #gotowanie
Dziś robiłem kebab domowej roboty, mięso z udek kurczaka. Oczywiście bez kości ale ze skórką. Trzeba było wymyślić sposób na podparcie "rusztu" i przez to że miałem trochę zbędnego materialu w garażu powstała taka metalowa "skrzynka". Wyszło całkiem fajnie bo mięso nie ma bezpośredniego kontaktu z ogniem, a tylko z żarem i przez to piecze się powoli. Obracałem tylko 2 razy, a pieczenie wyszło bardzo równomiernie (większość czasu z pokrywą). Tu trochę przestrzeliłem z czasem bo zamiast na obiad kebab wyszedł na kolację (pieczenie trwało ok 2.5h) ale za to oczekiwanie wynagradzał zapach ( ͡° ͜ʖ ͡°) pachniało jak w dobrej knajpie!
Dziś robiłem kebab domowej roboty, mięso z udek kurczaka. Oczywiście bez kości ale ze skórką. Trzeba było wymyślić sposób na podparcie "rusztu" i przez to że miałem trochę zbędnego materialu w garażu powstała taka metalowa "skrzynka". Wyszło całkiem fajnie bo mięso nie ma bezpośredniego kontaktu z ogniem, a tylko z żarem i przez to piecze się powoli. Obracałem tylko 2 razy, a pieczenie wyszło bardzo równomiernie (większość czasu z pokrywą). Tu trochę przestrzeliłem z czasem bo zamiast na obiad kebab wyszedł na kolację (pieczenie trwało ok 2.5h) ale za to oczekiwanie wynagradzał zapach ( ͡° ͜ʖ ͡°) pachniało jak w dobrej knajpie!



