#grill #grillowanie #kebab #gotujzhejto #gotowanie
Dziś robiłem kebab domowej roboty, mięso z udek kurczaka. Oczywiście bez kości ale ze skórką. Trzeba było wymyślić sposób na podparcie "rusztu" i przez to że miałem trochę zbędnego materialu w garażu powstała taka metalowa "skrzynka". Wyszło całkiem fajnie bo mięso nie ma bezpośredniego kontaktu z ogniem, a tylko z żarem i przez to piecze się powoli. Obracałem tylko 2 razy, a pieczenie wyszło bardzo równomiernie (większość czasu z pokrywą). Tu trochę przestrzeliłem z czasem bo zamiast na obiad kebab wyszedł na kolację (pieczenie trwało ok 2.5h) ale za to oczekiwanie wynagradzał zapach ( ͡° ͜ʖ ͡°) pachniało jak w dobrej knajpie!
Dziś robiłem kebab domowej roboty, mięso z udek kurczaka. Oczywiście bez kości ale ze skórką. Trzeba było wymyślić sposób na podparcie "rusztu" i przez to że miałem trochę zbędnego materialu w garażu powstała taka metalowa "skrzynka". Wyszło całkiem fajnie bo mięso nie ma bezpośredniego kontaktu z ogniem, a tylko z żarem i przez to piecze się powoli. Obracałem tylko 2 razy, a pieczenie wyszło bardzo równomiernie (większość czasu z pokrywą). Tu trochę przestrzeliłem z czasem bo zamiast na obiad kebab wyszedł na kolację (pieczenie trwało ok 2.5h) ale za to oczekiwanie wynagradzał zapach ( ͡° ͜ʖ ͡°) pachniało jak w dobrej knajpie!
@Gorfobrut
wygląda zajebiscie, a smakuje pewnie jeszcze lepiej.
no i kurde przez ciebie muszę też taki zrobić.
@GordonLameman polecam, mięso wyszlo aromatyczne i soczyste, a udka z kurczaka są w sumie niedrogie za 2kg dałem jakieś 20zł w markecie.
@Gorfobrut kiedyś też takie robiłem, trochę dużo jebania, ale efekt super
@Stashqo Przecież to się piecze a nie rucha ლ(ಠ_ಠ ლ)
@JaktologinniepoprawnyWTF
"Nie pieprz, Pietrze, pieprzem wieprza,
Wtedy szynka będzie lepsza”.
„Właśnie po to wieprza pieprzę,
Żeby mięso było lepsze”
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Stashqo ziom ale to jest kurczak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Gorfobrut nieważne, jak się kochacie to chuj z wami xD
Zaloguj się aby komentować