#gotujzhejto Zrobiłem suszoną wołowinę w frytkownicy beztłuszczowej i jak to genialnie wyszło to szok.
Podzielę się z wami przepisem na marynatę:
sos sojowy - to jest baza więc trzeba go trochę wlać,
--- proporcje ustawcie do ilości sosu sojowego ---
brązowy cukier (zwykły też ewentualnie przejdzie) - ja użyłem jedną łyżeczkę,
papryka wędzona - ja dodałem grubo zmielone, wędzone chipotle,
sól - tylko szczypta aby trochę podkręcić słoność,
imbir w proszku,
cynamon,
sos chilli, np tabasco - u mnie weszły dwie, duże łyżki
Parametry suszenia we frytkownicy beztłuszczowej:
80 stopni C
50 mint
Następnie całość przewrócić, wymieszać i suszyć jeszcze w 80 stopniach przez 10 - 15 min.
Podzielę się z wami przepisem na marynatę:
sos sojowy - to jest baza więc trzeba go trochę wlać,
--- proporcje ustawcie do ilości sosu sojowego ---
brązowy cukier (zwykły też ewentualnie przejdzie) - ja użyłem jedną łyżeczkę,
papryka wędzona - ja dodałem grubo zmielone, wędzone chipotle,
sól - tylko szczypta aby trochę podkręcić słoność,
imbir w proszku,
cynamon,
sos chilli, np tabasco - u mnie weszły dwie, duże łyżki
Parametry suszenia we frytkownicy beztłuszczowej:
80 stopni C
50 mint
Następnie całość przewrócić, wymieszać i suszyć jeszcze w 80 stopniach przez 10 - 15 min.
Czy ważyłeś przed i po? Ciekawy jestem jak bardzo skubią nas producenci beef jerky.
@Lirice nie ważyłem, a nie pamiętam już ile ważyły dwa steki z których to zrobiłem.
@Blask z jakiej części?
Smakuje pewno lepiej jak wygląda
@Juri83 no wygląda jak suszona wolowina. Smakuje zajebiscie
Zaloguj się aby komentować