Dzisiaj pierwsza próba steku z airfry'er.

Antrykot wołowy, umyty, osuszony. Lekko przesmarowałem oliwą, żeby nie pezywarł.

9 minut na 200*C.

Na koniec sól, pieprz i masło (już na talerzu).

Wyszedł bardziej rare niż medium - rare.

Może to jakość samego mięsa ale zapach mnie lekko drażnił. Może to przez sposób "wysmażenia".

Werdykt: nie ma co kombinować. W sezonie grill, poza sezonem patelnia.

#gzh #steki #gotowanie
c60e3dc9-2532-4ace-b88f-6ab845826bbf
71b26f32-50ab-4af3-9fcb-a149fcd7abb0
UncleFester

@jarezz

>Werdykt: nie ma co kombinować. W sezonie grill, poza sezonem patelnia.


koszotorobur

@UncleFester - kolega doszedł do słusznych wniosków.

Er Frajer jest super do wielu rzeczy - ale do steków to powiedziałbym, że nadaje się tak średnio bo w smażeniu steka ważne jest jego jak najszybsze zamknięcie przez kontakt z bardzo wysoką temperaturą.

jarezz

@koszotorobur ktoś wrzucał wpis na hejto, że wyszedł całkiem całkiem taki stek. Całkowicie się nie zgadzam. Chyba, że ktoś ma amputowane kubki smakowe.

koszotorobur

@jarezz - może nigdy nie jadł dobrego steka więc nie miał do czego porównać

UncleFester

@koszotorobur yap, tylko patelnia lub grill

SciBearMonky

@jarezz kurczak fajnie wychodzi z airfryera. Czekałem na twój wpis w sumie bo wołowina to nie wiem

jarezz

@SciBearMonky kurczak jest naprawdę spoko.

Czemu na mój wpis czekałeś? Ja tu mistrzem fartucha nie jestem, a co do patelni to nie ja się powinienem wypowiadać 😉

SciBearMonky

@jarezz a Bo ostatnio ktoś wrzucał stek z tego, pisał że dobry, mówiłem że zobaczę, ale coś nie dowierzałem.

Shivaa

Ja po wyjęciu z frajera wrzuciłam jeszcze na chwilę na patelnię gdzie wcześniej podsmazylam na maśle czosnek i było ok

jarezz

@Shivaa rzeczywiście, chyba Twoje wpisy widziałem

Shivaa

@jarezz nie moje ale też na hejto podpatrzyłam stek z frajera

Zaloguj się aby komentować