Dzisiaj jedzona jest karpatka
Uwielbiam proste ciasta, w tym robisz spód i górę poprzez wsypanie do wody z masłem mąki, wystarczy zamieszać chwilę łyżką potem dodać jajka i upiec, nadzienie to masło zmiksowane z budyniem, takie proste a takie dobre
1f47f6c4-e4d7-43f4-9b40-1d307f9caf08
PaniKosmetolog

@Moose mi w piekarniku nigdy też nie wychodzą, chociaż próbowałam wielokrotnie. Może lepiej niż u opa, ale wciąż były to pagórki. Rozwiązaniem idealnym stało się pieczenie w prodiżu - Karpaty jak ta lala.

Zielonypomidor

@Moose Proszek do pieczenia?

Zielonypomidor

@Moose Tu według przepisu kwestii smaku na karpatkę.

79d3d107-24d4-4e8e-8769-3cf67233ef0e
Zielonypomidor

@Moose Tu u opanna fotce dolny blat jakby niedopieczony?

Dzban3Waza

Kto zjada karpatki ten rucha mulatki

PaniKosmetolog

@Moose niestety nie mam żadnego zdjęcia swojej, najwcześniej upiekę za miesiąc

Ale kombinowałam na różne sposoby z piekarnikiem, a w prodiżu zawsze wychodzi idealnie, niekiedy wręcz górki są za duże

Zielonypomidor

@PaniKosmetolog No ja za dużych też nie lubię. Widać na wyciętym kawałku.

54a86d94-f817-440b-8a9e-3ab566e5ba23
PaniKosmetolog

Aleee rzeczą, która mi często nie wychodzi to prawie zawsze mam chociaż delikatnie zważony krem. Już się cieszę, że wyszedł idealnie, kroję następnego dnia - delikatnie musiało go trafić

Zielonypomidor

@Moose Krem to kwestia schłodzenia.

Zielonypomidor

@Moose Do zdjęcia tak, chciałem właśnie góry ominąć by krem było ładnie widać. Tak wiem, hejto za grubo weszło i uzależnienie od piorunów.

PaniKosmetolog

@Zielonypomidor ja wolę jednak odrobinę większe

Zaloguj się aby komentować