Dzisiaj carbonara na obiad. Sos oczywiście na samych jajkach, tak jak pan włoch przykazał.
#gotowanie #gotujzhejto #jedzenie
5931ab30-3082-4023-a838-375f330ad4ae
Foxington

@Bobryikaczki z rodzynkami, szanuję

ErwinoRommelo

@Bobryikaczki Ja tam wole ze smietankom i duzo boczusiu a nie te farmazony co Luigi pierdoli, ale wyszlo ladnie smacznego.

Frus

Jezusie, przecież to jest totalna bieda na talerzu

sosu brak, sera jak łupieżu wypruszonego z głowy xD to w zasadzie suchy makaron

@Foxington też pomyślałem o rodzynkach.

ewa-szy

@Bobryikaczki pfff, tu masz carbonarę, jak pan Olivier przykazał. Kwadrans roboty w sumie

https://www.youtube.com/watch?v=D_2DBLAt57c

Zielonypomidor

@ewa-szy Widać, że nie sprząta kuchni po swoim gotowaniu xD

UncleFester

Jamie uczył się od Antonia Carluccio. BTW Przyrządzanie carbonary, to termodynamika stosowana.

https://www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs

eric2kretek

@Bobryikaczki na samych jajkach w sensie bez parmezanu w sosie? Łee

Bobryikaczki

@UncleFester ciekawa sprawa że to wrzuciłeś, bo na tym filmie wzorowałem się gdy pierwszy raz w życiu robiłem carbonare

UncleFester

@Bobryikaczki Ja też, zresztą dla mnie Antonio, był guru włoskiego SlowFoodu.

Bez ingerencji w ilość składników, a po dobraniu wielkości (masy) patelni, wielkości gara do gotowania makaronu, ilości wody, czasu gotowania i temperatury początkowej masy jajecznej, carbonara zaczęła wychodzić idealnie.

Cała sztuka, to zbilansować cieplnie cały proces.

Jak za gorąca patelnia, zrobi się ziarnista jajecznica z serem i rozlazły makaron.

Jak za zimna, będzie surowe jajko, ziarnisty ser i twarde w środku kluchy.

Za trzecim razem wyszła idealna

Bobryikaczki

@UncleFester przytrafiło mi się kilka razy zrobić jajecznicę, bo makaron był zbyt goracy, ale wydaje mi się, że obecnie mam dopracowane wszystko na tyle żeby podobne buble już mi się nie zdarzały

Zaloguj się aby komentować