wonsz

To już wiem co dzisiaj będę robił, ale przy okazji przypomnę tylko sernikowy gamechanger, bo ludzie kupują Philadelphie po 60pln/kg a Piątnica odjebała taki sztos że ślinka cieknie a w makro brałem ostatnio za niecałe 20pln/kg

cb098ba6-e34c-4a08-86ea-ae8297371ceb
Swiniotygrys

@wonsz za tydzień planuje zrobić pistacjowy sernik i tam potrzebna jest właśnie philadelphia, dzięki za polecajkę 😆

wonsz

@Swiniotygrys tam jest najpewniej potrzebny CREAM CHEESE którego najbardziej znanym przedstawicielem jest właśnie Philadelphia ale ze u nas ten typ sera mało znany to nikt nie robił i trzeba było przepłacać...do czasu - Pan Piątnica to jednak fachowiec jest. Większość przepisów zagranicznych na serniki jakie widziałem to właśnie CREAM CHEESE, a u nas co najwyżej trzykrotnie mielony twaróg i później taka słodka białkowa kostka wychodzi, normalnie jak prlowski blok czekoladowy XD

wonsz

@Swiniotygrys o skurwesyn, ale wystrzeliły

7ae57000-3ee4-49c0-9537-1c8a06b95b2f
cebulaZrosolu

@Swiniotygrys widziałem tego typa w master chef junior. Ale wkurwiajacy był. Mam nadzieję, że sernik mniej wkurwiajacy niż ten pedzio Ci wyjdzie :p

Olmec

@pol-scot patrz jaki łasy na pioruny!

Rashan

Mi bardzo smakował z jego przepisu, obie tobie również wyszedł;)

Koplet

@Swiniotygrys Oł noł, President to niestety jeden z najgorsiejszych twarogów w wiaderku, bardzo wodnisty

Polecam Piątnicę (taki klasyczny, twarożkowy smak), ewentualnie Wieluń (tuuuusty, a przez to słodkawy).

Ale i tak trzymam kciuksy, żeby wyszło pysznie!

bishop

Dej update jak wyszedł

wonsz

@Swiniotygrys zamiast serka i jogurtu wziąłem kilo serka kremowego, zamiast śmietanki wziąłem 250g mascarpone, reszta wg. przepisu, siedzą w piekarniku, jak nie zapomnę dam znać jak to wyszło po schłodzeniu.

2c9de395-a298-49be-8397-1de118e59e40
Marcowy_Kot

@Swiniotygrys i jak wyszedł? Daj update bo tez dzis zamierzam robić

Zaloguj się aby komentować