#mollgotuje #gotujzhejto #bojowkapiekarska
a 5 min jedzenia
@moll piękne serce, jak prawdziwe :)
@cebulaZrosolu to cebula
@cebulaZrosolu japko
@PlatynowyBazant20 nieeee, to serce widać nawet tętnice czy tam żyły
@cebulaZrosolu
@moll Widziałem kiedyś jabłko, to nie jest jabłko...
@Giban oszukali mnie!
Lubię pierniczki.
@Mr.Mars ja też!
@moll żadnej owcy?
@PlatynowyBazant20 są świnki, nie mam owcy
@PlatynowyBazant20 @moll ehhhh zero wyobraźni...
Wypisz wymaluj @bojowonastawionaowca
@cebulaZrosolu xD
@cebulaZrosolu mmm do ugryzienia
Komentarz usunięty
@wiatraczeg wybieram takie co się najmniej rozlewają
@moll no właśnie jest to zawsze dylemat, moja babcia kupiła kiedyś takie foremki i te od jabłek wyglądały idealnie jak stająca dupa xD
@wiatraczeg też mam kilka takich, bo w zestawach były
@moll piękne pierniczki, jadłbym
@moll masz?
@TheLikatesy nie
@TheLikatesy headphones
@moll
Ręce do góry, pierniki na stół.
@Arxr XD
@moll piękne.
Kiedyś się porwałem na robienie takich z nadzieniem z powideł śliwkowych - nie dość że dwa razy więcej roboty z wykrawaniem, to jeszcze te powidła, a spróbuj brzeg nimi pobrudzić to się nie skleją.... Pyszne były, ale nigdy więcej, cały dzień to zajęło xD
@emdet powidła dodaję bezpośrednio do ciasta, jest szybciej
@moll no ale wtedy nie są super soczyste z niespodzianką w środku
@emdet jakby miały takie być to dwie stolnicę i dwa blaty ciasta. Na jednym powykładać powidła, małymi porcjami, z drugiego albo "kratka" albo pełny i go nałożyć, dopiero wycinać. Samo się sklei
@moll Ja Piernicze, ale bogactwo
@pluszowy_zergling mam dwa, wystarczy xD
@moll wyglądają idealnie, kiedy ozdabiasz? To ważne dla ich "zmięknięcia"?
@Sofie ozdabiamy, ale nieozdobione też miękną.
Taka ilość to tydzień zabawy
@moll domyślam się
@Sofie w dodatku białka mi się skiepściły i będzie lukier tylko na wodzie
@moll a tak to robisz na białkach? Jest trwalszy? A nie jest twardszy?
@Sofie tak, robię na białkach, głównie dlatego, że szkoda mi je wyrzucać, ale też to, że ma ładniejszy połysk, twardość jest podobna, jak przy takim na samej wodzie - to bardziej kwestia ile cukru dodasz, jak mi zejdzie białkowy to zwykły biały, a jak mi się znudzi biały to robię "ciemny", taki kakaowy jak z bazy pod murzynka
Zaloguj się aby komentować