Dokonało się! 6h pracy

#mollgotuje #gotujzhejto #bojowkapiekarska
322cba18-9f54-4c44-ac05-4f0b81ff0d2a
cebulaZrosolu

@moll piękne serce, jak prawdziwe :)

d7489794-d3e1-4d41-a064-5079442f0c56
moll

@cebulaZrosolu japko

cebulaZrosolu

@PlatynowyBazant20 nieeee, to serce widać nawet tętnice czy tam żyły

2f8ac89a-24ae-4466-8f0b-52d51e78a252
Giban

@moll Widziałem kiedyś jabłko, to nie jest jabłko...

moll

@Giban oszukali mnie!

moll

@PlatynowyBazant20 są świnki, nie mam owcy

cebulaZrosolu

@PlatynowyBazant20 @moll ehhhh zero wyobraźni...


Wypisz wymaluj @bojowonastawionaowca

8bbfa79c-9e3e-4fd4-984a-1438213428f9
PlatynowyBazant20

@cebulaZrosolu mmm do ugryzienia

moll

@wiatraczeg wybieram takie co się najmniej rozlewają

wiatraczeg

@moll no właśnie jest to zawsze dylemat, moja babcia kupiła kiedyś takie foremki i te od jabłek wyglądały idealnie jak stająca dupa xD

moll

@wiatraczeg też mam kilka takich, bo w zestawach były

splash545

@moll piękne pierniczki, jadłbym

Arxr

@moll

Ręce do góry, pierniki na stół.

emdet

@moll piękne.

Kiedyś się porwałem na robienie takich z nadzieniem z powideł śliwkowych - nie dość że dwa razy więcej roboty z wykrawaniem, to jeszcze te powidła, a spróbuj brzeg nimi pobrudzić to się nie skleją.... Pyszne były, ale nigdy więcej, cały dzień to zajęło xD

moll

@emdet powidła dodaję bezpośrednio do ciasta, jest szybciej

emdet

@moll no ale wtedy nie są super soczyste z niespodzianką w środku

moll

@emdet jakby miały takie być to dwie stolnicę i dwa blaty ciasta. Na jednym powykładać powidła, małymi porcjami, z drugiego albo "kratka" albo pełny i go nałożyć, dopiero wycinać. Samo się sklei

pluszowy_zergling

@moll Ja Piernicze, ale bogactwo Teraz tylko chatka w lesie, piekarnik i czekasz na dzieciaczki

moll

@pluszowy_zergling mam dwa, wystarczy xD

Sofie

@moll wyglądają idealnie, kiedy ozdabiasz? To ważne dla ich "zmięknięcia"?

moll

@Sofie ozdabiamy, ale nieozdobione też miękną.

Taka ilość to tydzień zabawy

Sofie

@moll domyślam się

moll

@Sofie w dodatku białka mi się skiepściły i będzie lukier tylko na wodzie

Sofie

@moll a tak to robisz na białkach? Jest trwalszy? A nie jest twardszy?

moll

@Sofie tak, robię na białkach, głównie dlatego, że szkoda mi je wyrzucać, ale też to, że ma ładniejszy połysk, twardość jest podobna, jak przy takim na samej wodzie - to bardziej kwestia ile cukru dodasz, jak mi zejdzie białkowy to zwykły biały, a jak mi się znudzi biały to robię "ciemny", taki kakaowy jak z bazy pod murzynka

Zaloguj się aby komentować