Komentarze (17)

splash545

@moll danie totalnie w moim stylu. Na bank spróbuję.

moll

@splash545 próbuj! To jest dobre, bo wrzucasz co masz i jest

splash545

@moll no właśnie dlatego w moim stylu. Robię nieraz takie na podobę ale z makaronem.

moll

@splash545 makaron jak się zostawi w sosie to się ciapa potem robi, kasza albo ryż znosi to lepiej moim zdaniem

splash545

@moll makaron dodaje oddzielnie, no i już nie jest jednogarnkowe wtedy. Też nie lubię zciapcianego makaronu.

AndrzejZupa

“500g sosu warzywnego” - co to za cudak? Poproszę netykietę przykładową! 🙃

moll

@AndrzejZupa a to sobie wybierz! Możesz samemu zrobić albo gotowiec typu jakieś 8 warzyw, słodko-kwaśny, węgierski czy co tam jeszcze

Mr.Mars

@moll


Dużo szamki. Lubię to!


Mało sprzątania. Preferuję bez sprzątania.

moll

@Mr.Mars czyli garnki i łyżki w domu wylizane?

Mr.Mars

@moll W jednym garnku ciagle coś gotuje. Cały czas na na kuchni.


Nie ma kiedy myć.

moll

@Mr.Mars obiad jak ciąg Fibonacciego xD

ismenka

Lubię takie szybkie jednogarnkowe dania. U mnie mówi się na to „breja” xD jak ktoś pyta, co jest na obiad, i usłyszy, że breja, to znaczy, że nawrzucane jest mięsa, kaszy/ryzu, warzyw, sosu / bulionu / pasaty i co tam jeszcze. O nic więcej nie pyta, wie, że będzie smaczne, chociaż niekoniecznie instagramowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)


tak na przykład ja dziś robię breje na smak chili con carne, ale z wieprzowiny, kukurydzy, fasola czerwona, pomidory krojone z puszki i dodaje też ryżu dla objętości i zapchania. I danie na kilka dni. Ha!

moll

@ismenka breja też ładnie. Mój tata na bieda-pomidorowy sos do spaghetti mówi narzygane, z takich malowniczych nazwa dań xD

konski

Nie rozumiem jak umieszczajac przepis na danie mozna napisac ze uzylo sie jakiegos gotowca ze sloika ze sklepu, jakies przyprawy gotowe powiedzmy ze sa ok, ale pol litra gotowego sosu? To tak jakbym w przepisie na pizze z ketchupem napisal 'zamow pizze i polej ketchupem'.

moll

@konski tak samo jak można użyć gotowego twarogu, zamiast zrobić go samemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zaloguj się aby komentować