Czy moim pizzkom wolno pioruna?
68% hydro, wypiekane metoda combo. Ciasto dojrzewalo w bloku 4h temp pokojowa i 12h w lodowce, po podziale 6h w temp pokojowej.
Moje 3cie podejscie do Napoli. Musze sie jeszcze nauczyc je dobrze formowac, bo z tym mi najsłabiej idzie
#pizza #jedzenie #gotujzhejto
ee1b0a12-1fec-4d4d-8af2-f620feb517be
1f6dc34d-4812-4a71-aeb6-397d6349f3da
f0f2b0fc-aa24-4fe9-93ff-8b6d4e08c262
d84509b8-3e07-4430-81dc-568c65d1e038
Tomekku

@3t3r wolno, nawet jeszcze jak!

jajkosadzone

piekna, pewnie byla przepyszna

3t3r

@jajkosadzone wszystkim smakowały

Tawantinsuyu

@3t3r fajna, a co to był ten procent hydro? Kiedyś widziałem w przepisie na cisbatte ale nawet tego nie liczyłem.

3t3r

@Tawantinsuyu zawartosc wody, im wyzsza temperatura w piecu tym mniej daje sie wody w stosunku do mąki. Niestety nie mam pieca do pizzy, wiec musze dawac wiecej wody, pozwala to na dluzsze wypiekanie konieczne w zwyklej kuchence.

kamyk1984

Podczas podgrzewania na patelni smarujesz ją oliwą? Ciasto kładziesz na rozgrzanej blasze tuż pod grzałką? Ile czasu w piekarniku?

3t3r

@kamyk1984 bez oliwy w ciescie i na patelni tez nie. Wrzucam do piekarnika razem z patelnia, owijam raczke mokrym recznikiem papierowym i folia aluminiowa (trik ze smażenia Tomahawk steak). Miedzy 90 a 120 sekund, obserwuje przez szybke i wyciagam jak sie ciasto zaczyna przypiekac.

Zaloguj się aby komentować