68% hydro, wypiekane metoda combo. Ciasto dojrzewalo w bloku 4h temp pokojowa i 12h w lodowce, po podziale 6h w temp pokojowej.
Moje 3cie podejscie do Napoli. Musze sie jeszcze nauczyc je dobrze formowac, bo z tym mi najsłabiej idzie
#pizza #jedzenie #gotujzhejto
@3t3r wolno, nawet jeszcze jak!
piekna, pewnie byla przepyszna
@jajkosadzone wszystkim smakowały
@3t3r fajna, a co to był ten procent hydro? Kiedyś widziałem w przepisie na cisbatte ale nawet tego nie liczyłem.
@Tawantinsuyu zawartosc wody, im wyzsza temperatura w piecu tym mniej daje sie wody w stosunku do mąki. Niestety nie mam pieca do pizzy, wiec musze dawac wiecej wody, pozwala to na dluzsze wypiekanie konieczne w zwyklej kuchence.
Podczas podgrzewania na patelni smarujesz ją oliwą? Ciasto kładziesz na rozgrzanej blasze tuż pod grzałką? Ile czasu w piekarniku?
@kamyk1984 bez oliwy w ciescie i na patelni tez nie. Wrzucam do piekarnika razem z patelnia, owijam raczke mokrym recznikiem papierowym i folia aluminiowa (trik ze smażenia Tomahawk steak). Miedzy 90 a 120 sekund, obserwuje przez szybke i wyciagam jak sie ciasto zaczyna przypiekac.
Zaloguj się aby komentować